Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ210 δημότες Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχαν στις δωρεάν παρουσιάσεις πρώτων βοηθειών

210 δημότες Κορδελιού Ευόσμου συμμετείχαν στις δωρεάν παρουσιάσεις πρώτων βοηθειών

Με μεγάλη ανταπόκριση από τους δημότες, ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν παρουσιάσεις Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή που διοργάνωσε Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την εθελοντική διασωστική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου και Θεσσαλονίκης.

Οι παρουσιάσεις Πρώτων Βοηθειών, αφορούσαν στα μέλη όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου μας και ήταν δωρεάν. Όπως είναι γνωστό, σε όλα τα ΚΑΠΗ υπάρχουν τοποθετημένοι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές και πλήρως λειτουργικοί για χρήση από τα μέλη του ΚΑΠΗ, ώστε σε περίπτωση ανάγκης να χρησιμοποιηθούν για την διάσωση μιας ανθρώπινης ζωής.

Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Γεώργιο Μακαβό, πιστοποιημένο εκπαιδευτή, εθελοντή διασώστη, και πρόεδρο της ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων ήταν το εξής:

  • Β’ ΚΑΠΗ Ευόσμου, Πέμπτη 18 Απριλίου, με συμμετοχή 40 μελών του ΚΑΠΗ.
  • Α’ & Β’ ΚΑΠΗ Κορδελιού, Δευτέρα 27 Μαΐου, με συμμετοχή 70 μελών του ΚΑΠΗ.
  • Α’ ΚΑΠΗ Ευόσμου, Πέμπτη 30 Μαΐου, με συμμετοχή 40 μελών του ΚΑΠΗ.
  • Γ΄ΚΑΠΗ Ευόσμου, Δευτέρα 3 Ιουνίου, με συμμετοχή 20 μελών του ΚΑΠΗ.
  • Δ’ ΚΑΠΗ Ευόσμου, Πέμπτη 6 Ιουνίου, με συμμετοχή 40 μελών του ΚΑΠΗ.

Υπενθυμίζετε ότι το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την εθελοντική διασωστική ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ Παύλου Μελά, Κορδελιού-Ευόσμου και Θεσσαλονίκης διοργανώνει δωρεάν παρουσιάσεις στα γραφεία του Τμήματος (Παλιό ΙΚΑ Κορδελιού, Σμύρνης 25) ανοιχτές για το κοινό. Στις δωρεάν παρουσιάσεις δεν παρέχεται πιστοποίηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr και στο 2310 764 779 και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ