Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Χρειάζεται κόπος για τους πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου»

«Χρειάζεται κόπος για τους πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου»

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Σωτηράκης, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας:

«Πριν μερικές ημέρες είδαμε έκπληκτοι τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου σχεδόν να πανηγυρίζει για πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ που θα γίνουν στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, οι τρεις στη δεύτερη γραμμή -η οποία ακόμη δεν υπάρχει- και οι δύο στην προέκταση της πρώτης.

Φυσικά ο κύριος Αλεξανδρίδης πουθενά στις πανηγυρικές του δηλώσεις δεν ανέφερε ότι οι πέντε αυτοί σταθμοί, εάν θα γίνουν, θα γίνουν μετά το 2040 και φυσικά δεν ανέφερε σε ποια συγκεκριμένα σημεία πρέπει να γίνουν αυτοί οι σταθμοί.

Για παράδειγμα, που θα γίνει ο σταθμός του Ελευθερίου Κορδελιού, τον οποίον πριν τον είχαν τοποθετημένο στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα στον Εύοσμο;

Βάσει ποιου σχεδιασμού ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ, για παράδειγμα, της πλατείας Ευόσμου θα είναι στη δεύτερη γραμμή και όχι στην πρώτη;

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου πώς πιέζει για την επέκταση του ΜΕΤΡΟ και στη δική μας περιοχή; Η διοίκηση Αλεξανδρίδη δεν είχε καμία συμμετοχή στον σχεδιασμό έστω για την ανακοίνωση των πέντε αυτών σταθμών, γιατί αν είχε θα υπήρχαν και πιο συγκεκριμένα σημεία για τη δημιουργία τους.

Δεν λέω ότι οι πέντε σταθμοί του ΜΕΤΡΟ δεν θα γίνουν. Πρέπει να γίνουν, γιατί το ΜΕΤΡΟ πρέπει να επεκταθεί και στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και ακόμα πιο πέρα, ώστε να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και φυσικά θα βοηθήσουμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει η προσπάθεια επέκτασης του ΜΕΤΡΟ να γίνεται σχεδιασμένα από τη διοίκηση του Δήμου και από τον κύριο Αλεξανδρίδη και όχι με φωτοβολίδες.

Χρειάζεται κόπος για τους πέντε σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να κερδίσει τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στα έργα κι όχι στα λόγια. Στα έργα θα μας έχει συμπαραστάτες και να είναι σίγουρος γι’ αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ