Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟλοκληρώνεται ο Α’ κύκλος του προγράμματος «Πρόσκληση σε γεύμα–Η διατροφή πάει σχολείο»

Ολοκληρώνεται ο Α’ κύκλος του προγράμματος «Πρόσκληση σε γεύμα–Η διατροφή πάει σχολείο»

Η αυλαία του Α’ κύκλου του προγράμματος «Πρόσκληση σε γεύμα – Η διατροφή πάει σχολείο» που υλοποιεί ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, «πέφτει» στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

Αύριο Τρίτη 4.6.2024 οι 10 μαθητές συνοδευόμενοι από γονείς – κηδεμόνες και τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κ. Σαμαρά, θα επισκεφθούν τον χορηγό Σούπερ Μάρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ»

για την εφαρμογή του 1ου από τα 6 στάδια του προγράμματος με θέμα «Μαθαίνω να διαβάζω τα τρόφιμα που αγοράζω» το οποίο αφορά στην προμήθεια και στην ανάγνωση των ετικετών των τροφίμων και την Τετάρτη 5.6.2024 θα πραγματοποιηθεί η τελική παρουσίαση του προγράμματος ενώπιον όλων των μαθητών.

Το ευρηματικό πρόγραμμα διατροφής υλοποιείται σε συνεργασία με τον διαιτολόγο διατροφολόγο με εξειδίκευση στην παιδική διατροφή (MasterNutritionist in PediatricNutrition) Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Master Φυσικής Αγωγής με εργασία στην Κοινωνιολογία του Αθλητισμού) Σταύρο Μουμουλίδη και τη δημοσιογράφο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων για την παιδική παχυσαρκία Νίκη Στρατηλάτη.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του smart προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από τα πολλά ενημερωτικά, διατροφικά και καταναλωτικά μηνύματα που καθημερινά δέχονται,

να μάθουν να επιλέγουν ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα και να προβληματιστούν ώστε μεγαλώνοντας να διαμορφώσουν τη στάση τους απέναντι σε θέματα και προβλήματα της διατροφής τους, της υγείας και της εποχής τους γενικότερα.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ