Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜία απέραντη γιορτή η Λευκή Νύχτα στο Ελευθέριο Κορδελιό

Μία απέραντη γιορτή η Λευκή Νύχτα στο Ελευθέριο Κορδελιό

Χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας κατέκλυσαν για περισσότερες από πέντε ώρες, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 1 Ιουνίου, το κέντρο του Ελευθερίου – Κορδελιού, στο πλαίσιο της Λευκής Νύχτας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ελευθερίου – Κορδελιού και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το κέντρο του Ελευθερίου – Κορδελιού και πιο συγκεκριμένα η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, ο πεζόδρομος με το θεατράκι και η οδός Κωνσταντίνου Καραμανλή, μετατράπηκε σε χώρο μιας απέραντης γιορτής.

Σε εννέα διαφορετικά σημεία συνολικά 22 πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσίασαν παραδοσιακή μουσική και χορούς, ανιματέρ έδωσαν το δικό τους «χρώμα» στη γιορτή, άτομα κάθε ηλικίας έκαναν facepainting, παιδιά επιδόθηκαν σε παιχνίδια, ενώ DJ‘s αλλά και συγκροτήματα έπαιζαν μουσική μέχρι τα μεσάνυχτα. Στο θεατράκι του πεζοδρόμου βραβευμένοι σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας επέδειξαν τις ικανότητές τους στην παρασκευή γαστριμαργικών απολαύσεων από τη μικρασιάτικη κουζίνα, ενώ στο τέλος της βραδιάς συναυλία έδωσε το συγκρότημα One Take Productions.

Την τιμητική τους είχαν οι καταστηματάρχες του Ελευθερίου – Κορδελιού, οι οποίοι είδαν πολύ κόσμο να συρρέει στα μαγαζιά τους κατά τη διάρκεια της Λευκής Νύχτας και τους τζίρους τους να είναι αυξημένοι στο τέλος της βραδιάς. Δεν ήταν λίγοι οι επιχειρηματίες που προχώρησαν σε προσφορές προς τους καταναλωτές.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε και το γεγονός ότι οι συνδιοργανωτές έκλεισαν για τα αυτοκίνητα καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για τη δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η Λευκή Νύχτα στο Ελευθέριο – Κορδελιό. Πλέον, συνδιοργανωτές, εμπορικός κόσμος και καταναλωτές έδωσαν «ραντεβού» για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στον Εύοσμο, όπου θα πραγματοποιηθεί μία ακόμα «Λευκή Νύχτα».

«Στη δυτική πλευρά της πόλης, στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, υπάρχει μία αγορά ζωντανή, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ασχολείται και αναδεικνύει τον πολιτισμό. Η Λευκή Νύχτα στο Ελευθέριο – Κορδελιό εξελίχθηκε σε μία μεγάλη γιορτή και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον τοπικό εμπορικό σύλλογο για τη διοργάνωσή του. Στόχος μας είναι να κάνουμε το θεσμό της Λευκής Νύχτας ακόμα μεγαλύτερο στον τόπο μας. Σε αυτήν την πλευρά της πόλης έχουμε και τη δύναμη και τον πολιτισμό να το καταφέρουμε», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ