Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών φταίει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών φταίει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

«Αντίπαλος είναι το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι εμείς έχουμε μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτό το κράτος και σίγουρα επηρεάζουμε και τις εξελίξεις στο τι γίνεται στην Αθήνα. Άρα θα πρέπει να κοιτάξουμε από τη δική μας πλευρά τι έχουμε κάνει», είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην TV100.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ανήγαγε το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών σε αντίπαλο μας. Ποιοι είμαστε οι αντίπαλοι του υδροκέφαλου κράτους των Αθηνών; Οι Θεσσαλονικείς; Οι βορειοελλαδίτες; Όλοι οι Έλληνες που δεν ζούμε στο νομό Αττικής; Δεν το διευκρίνισε αυτό ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Πιο νωρίς ο κύριος Αλεξανδρίδης φρόντισε να πει ότι το ΜΕΤΡΟ θα έπρεπε να επεκταθεί πρώτα στα δυτικά και όχι στην Καλαμαριά, γιατί η δυτική Θεσσαλονίκη έχει πιο πολλούς κατοίκους από την Καλαμαριά. Πιο πριν δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ανήγαγε την Καλαμαριά σε αντίπαλο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Κακοί δράκοντες και κακοί μάγοι απέναντί μας. Η ανατολική Θεσσαλονίκη απέναντι στη δυτική Θεσσαλονίκη και το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών απέναντι στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη συνέχεια όμως ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου παραδέχτηκε πως επηρεάζουμε τις εξελίξεις στην Αθήνα και έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για ό,τι γίνεται και για ό,τι δεν γίνεται. «Αντιφατική προσέγγιση», θα πει κάποιος καλοπροαίρετα, «μια στο καρφί και μια στο πέταλο», θα πει κάποιος κακοπροαίρετα.

Καθόλου αντιφατική προσέγγιση από τον κύριο Αλεξανδρίδη. Η προσέγγισή του είναι σύμφωνα με το «η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος». Υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών, όταν πρόκειται να διώξει την ευθύνη από πάνω του για ό,τι δεν πρόκειται να γίνει στο δήμο μας, «φταίμε κι εμείς», όταν θέλει να διώξει την ευθύνη από πάνω από την κυβέρνηση που ηγείται του υδροκέφαλου κράτους των Αθηνών, της οποίας είναι στέλεχος, γιατί ίσως ήταν και ο πρώτος νεοκλεγμένος δήμαρχος που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Όταν ο δήμαρχος αναφέρεται στο υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών, σίγουρα εννοεί ότι το έφτιαξαν έτσι οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί γιατί ο νυν πρωθυπουργός σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε να αδικήσει τη Θεσσαλονίκη. Όταν ο δήμαρχος αναφέρεται στις δικές μας ευθύνες, σίγουρα εννοεί των προηγουμένων δημάρχων.

Παιχνίδια με τα λόγια και με τη λογική. Το ερώτημα παραμένει, λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, πότε θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός του υδροκέφαλου κράτους των Αθηνών το δήμο μας για να αναγγείλει τη χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, όπως ο δήμαρχος είχε υπονοήσει σε συνέντευξή του.

Εάν τελικά δεν ανακοινωθεί η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, ποιος θα φταίει; Το υδροκέφαλο κράτος των Αθηνών; Εμείς; Εσείς; Οι άλλοι; Ο Χατζηπετρής; Το κακό το ριζικό μας ή ο Θεός που μας μισεί;

Χ.Κ.

Γιάννης Καμαρινός: Θα επανέλθω πολύ σύντομα με καυστικό σχόλιο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ