Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ- Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ»

«2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΥΜΑ- Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Μετά την επιτυχία της «1ης ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΕ ΓΕΥΜΑ – Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ», ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, συνεχίζει την εφαρμογή του ευρηματικού και διαδραστικού προγράμματος παιδικής διατροφής, την προσεχή Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Μαΐου στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, σε συνεργασία με τον Διαιτολόγο Διατροφολόγο με εξειδίκευση στην παιδική διατροφή (MASTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION) Λεωνίδα Ναθαναηλίδη, τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής (Master Φυσικής Αγωγής με εργασία στην Κοινωνιολογία του Αθλητισμού) Σταύρο Μουμουλίδη και την Δημοσιογράφο του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων για την παιδική παχυσαρκία Νίκη Στρατηλάτη.

Κι ενώ το πρόγραμμα εντάσσεται στην πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής και εστιάζει σε εποχιακές και καθημερινές αγαπημένες διατροφικές επιλογές των παιδιών, εν τούτοις, δεν είναι μία ακόμη ενημερωτική ομιλία περί διατροφής, ή μια παρουσίαση τροφίμων, ή ένα παιγνίδι διατροφικών υποδείξεων, γιατί σύμφωνα με τους συντελεστές όλα τα στάδια του διαδραστικού προγράμματος έχουν πρωταγωνιστές τα παιδιά, μ’ έναν πολύ ευρηματικό, πρακτικό και κυρίως οικείο τρόπο, βασισμένο στα αγαπημένα τους, εποχιακά καθημερινά και οικογενειακά μενού… από την κουζίνα της μαμάς!

Στόχος της smart πρόσκλησης είναι να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από τα πολλά ενημερωτικά, διατροφικά και καταναλωτικά μηνύματα που καθημερινά δέχονται , να μάθουν από τωρα να επιλέγουν ασφαλή και υγιεινά τρόφιμα ώστε μεγαλώνοντας να διαμορφώσουν τη στάση τους απέναντι σε θέματα και προβλήματα της διατροφής τους, της υγείας και της εποχής τους γενικότερα.

Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί σε 6 στάδια στα οποία θα συμμετέχουν: οι γονείς, τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι συντελεστές του προγράμματος.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1ο ΣΤΑΔΙΟ

Ομαδική Επίσκεψη ( γονέων, παιδιών, συντελεστών) στο Σούπερ Μάρκετ« ΚΡΗΤΙΚΟΣ»για την αγορά των υλικών παρασκευής των φαγητών, με την έρευνα καιτην ανάγνωση των ετικετών.

2ο ΣΤΑΔΙΟ

Προετοιμασία και μαγείρεμα των φαγητών από γονείς και μαθητές στο σπίτι

3ο ΣΤΑΔΙΟ

Παρουσίαση των φαγητών στο σχολείο και στους συμμαθητές τους

4ο ΣΤΑΔΙΟ«ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ-ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ»

Περιγραφή υλικών, Βιταμινών, Ανάλυση συστατικών, συνδυασμοί τροφών, τρόποι μαγειρέματος, συμβουλές και οφέλη της υγιεινής διατροφής, μύθοι και αλήθειες για τα τρόφιμα, από τον Διατροφολόγο Διαιτολόγο κ. Λεωνίδα Ναθαναηλίδη.

5ο ΣΤΑΔΙΟ « ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ»

Στην θεμελιώδη αξία της γυμναστικής, της άθλησης, της φυσικής δραστηριότητας, συνδυαστικά με την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη στη ζωή όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας – πρωτίστως όμως των παιδιών που «χτίζουν το σώμα και βάζουν τα θεμέλια της υγείας τους» θα αναφερθεί ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σταύρος Μουμουλίδης.

6ο ΣΤΑΔΙΟ «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ»

«Προστατεύουμε τον εαυτό μας, όταν μαθαίνουμε να ψάχνουμε την ασφάλεια και την ποιότητα στα τρόφιμα, όταν διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων που αγοράζουμε, όταν μαθαίνουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να αποκτήσουμε Καταναλωτική συμπεριφορά και Καταναλωτική συνείδηση». Ενημέρωση από την Δημοσιογράφο και Συγγραφέα Νίκη Στρατηλάτη.

ΧΟΡΗΓΟΣ:

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ « ΚΡΗΤΙΚΟΣ»

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Προτεραιότητα η εκπαίδευση των παιδιών στον υγιεινό τρόπο ζωής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ