Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων για σύγχρονη Ειδική Αγωγή

Κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων για σύγχρονη Ειδική Αγωγή

Το παρακάτω κάλεσμα σε κινητοποίηση για σύγχρονη Ειδική Αγωγή και Πρόνοια εξέδωσε η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Αγώνας για σύγχρονη Ειδική Αγωγή και Πρόνοια!

Μετά την μαζική συμμετοχή στην ευρεία σύσκεψη φορέων για τα ζητήματα της Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης το

Σάββατο 25 Μαΐου στις 11:00 το πρωί.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις όλους τους Συλλόγους όλους τους γονείς να σταθούν στο πλάι των παιδιών της Ειδικής Αγωγής

Ο μαζικός αγώνας τώρα είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν τα παιδιά μας, συνολικά οι άνθρωποι με αναπηρία και οι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτά που τους αξίζουν! Τα εκρηκτικά προβλήματα στα ειδικά σχολεία και τις δομές πρόνοιας είναι ντροπιαστικά για το σύνολο της κοινωνίας μας. Όμως αυτοί που τα δημιούργησαν δεν αισθάνονται ντροπή. Αντιθέτως έχουν το θράσος να κάνουν κάθε τόσο φιέστες για την αναπηρία. Οι γονείς και τα άτομα με αναπηρία δεν πρέπει πια να κάνουν τους χειροκροτητές εκείνων που θεωρούν την Ειδική Αγωγή και Πρόνοια είτε κόστος είτε ευκαιρία για κέρδη!

Η κρατική χρηματοδότηση για την πρόνοια έχει μειωθεί κατά αρκετές 100δες εκατομμύρια τα τελευταία 15 χρόνια. Έκλεισαν ειδικά σχολεία και όσα μένουν καταρρέουν από τις σάπιες υποδομές και το ελάχιστο προσωπικό. Καταργήθηκαν τμήματα ένταξης, μειώθηκαν οι δωρεάν θεραπείες, κόπηκαν πολλές χιλιάδες αναπηρικά επιδόματα και άλλες σημαντικές παροχές. Τα παραπάνω δείχνουν ότι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, θεωρούν τις λεγόμενες «δημοσιονομικές αντοχές» πιο σημαντικές από τη ζωή και την αξιοπρέπεια των πιο ευάλωτων ανθρώπων.

Οι γονείς έχουμε ανάγκη από υπηρεσίες που θα αναλαμβάνουν να απαλύνουν το τεράστιο βάρος που σηκώνουμε και θα μας καθοδηγούν χωρίς να κοιτάνε πρώτα τις τσέπες μας. Χρειάζονται Σύγχρονα, ασφαλή, δημόσια κτίρια με κατάλληλες υποδομές για την αναπηρία. Όχι τσουβάλιασμα παιδιών σε ακατάλληλα κτίρια, όπου η εκπαίδευση και η εξέλιξη τους είναι αδύνατη λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου και δεν γίνεται τίποτα παραπάνω από φύλαξη. Στα γενικά σχολεία οι μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χρειάζονται παράλληλη στήριξη ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μαθητή και της κάθε τάξης και τμήματα ένταξης για όλη τη σχολική χρονιά. Στα ειδικά σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς και ειδικό προσωπικό ικανό αρκετούς ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες τους. Δεν δεχόμαστε η πολιτική της «αποϊδρυματοποίησης» και της «συμπερίληψης» να γίνεται το όχημα για την κατάργηση της ειδικής αγωγής και του δημόσιου χαρακτήρα της πρόνοιας. Αποστρεφόμαστε την αλγεινή κατάσταση στα ιδρύματα της περιοχής που μετρούν ακόμα και τραγικούς θανάτους, ξυλοδαρμούς και εγκατάλειψη.

Καμία ανοχή στην περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους! Να βρουν απέναντί τους όλη την κοινωνία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ