Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦως στο τούνελ της οδού Ιπποδρομίου στον Εύοσμο…

Φως στο τούνελ της οδού Ιπποδρομίου στον Εύοσμο…

Βλέπουμε άρθρο σήμερα τα ξημερώματα της Πέμπτης 23 Μαΐου 2023 σε ενημερωτική ιστοσελίδα της Θεσσαλονίκης σχετικά με φως που διαφάνηκε στη διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου στον Εύοσμο.

Διαβάζουμε το άρθρο περιμένοντας ότι θα βρούμε κάποιο νέο στοιχείο προόδου στη διάνοιξη της οδού. Κανένα νέο στοιχείο. Αναφορά στην επίσκεψη του δημάρχου, στην αρχή της θητείας του, στο Μέγαρο Μαξίμου και στα όσα είπε πρόσφατα ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως για το θέμα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα παρουσιάζει το θέμα σχεδόν ως βουνό του οποίου η κορυφή είναι δύσκολα προσεγγίσιμη, αλλά η διοίκηση Αλεξανδρίδη επιδιώκει να την κατακτήσει. Όμως ο ίδιος ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στην αρχή της θητείας του ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο της θητείας του θα έχει διανοιχθεί η οδός Ιπποδρομίου και θα έχει λειτουργήσει το κλειστό πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας στο Ελευθέριο Κορδελιό. Φαίνεται πως αλλάζουν τα πράγματα και επιδιώκεται να δημιουργηθεί κλίμα για την ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων στο επόμενο εξάμηνο.

Το άρθρο «πετάει το μπαλάκι» στον Ελληνικό Στρατό, αφού αναφέρει ότι εφόσον δοθεί η άδεια, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις εργασίες διάνοιξης. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο δήμος πρόσφατα παραχώρησε κι άλλο χώρο στην Ελληνική Αστυνομία. Έχει σχεδόν μετατρέψει τους Μύλους Μελισσάρη σε Αστυνομικό Μέγαρο και δεν μπορεί να πάρει το χώρο που χρειάζεται στο στρατόπεδο Παπακυριαζή για τη διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου; Τότε δεν κάνει σωστές διαπραγματεύσεις, γιατί δίνει στο κράτος και δεν παίρνει. Αντί να διεκδικήσει από το κράτος, δίνει στο κράτος χωρίς ανταλλάγματα.

Πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου εξαμήνου διοίκησης του δήμου από την παράταξη Αλεξανδρίδη, η οδός Ιπποδρομίου θα έπρεπε να διανοίγεται και όχι να φαίνεται φως για τη διάνοιξή της. Το φως έπρεπε να είχε φανεί προ πολλού. Για να δούμε τι θα δούμε…

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ