Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα επεκτείνουν τη θαλάσσια συγκοινωνία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Θα επεκτείνουν τη θαλάσσια συγκοινωνία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Του Γιάννη Καμαρινού

Πέρασαν τέσσερις μήνες από τότε που ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πρότεινε να γίνονται οι μετακινήσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης με καραβάκια στο Θερμαϊκό, προκειμένου να αποφορτιστεί η περιφερειακή οδός, στην οποία γίνονται εργασίες για τον flyover.

Δυστυχώς η πρόταση του δημάρχου ήταν ωραία στα λόγια, αφού δεν υιοθετήθηκε και δεν υλοποιήθηκε. Άραγε ο δήμαρχος την πρότεινε στους αρμόδιους φορείς ή την έκανε μόνο στο τηλεοπτικό κανάλι που έδωσε συνέντευξη;

Κι ενώ περιμέναμε να αρχίσουμε να μετακινούμαστε με καράβια στον Θερμαϊκό, ήρθε και η ανακοίνωση ότι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα δημιουργηθούν πέντε στάσεις του μετρό. Ο δήμος δεν ήταν στα σχέδια για ούτε μία στάση και τώρα ξαφνικά μάθαμε από τη διοίκηση του δήμου, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου, ότι θα δημιουργηθούν πέντε!

Πότε θα γίνουν αυτές οι στάσεις και που; Δεν αναφέρει κάτι τέτοιο η ιστοσελίδα του δήμου. Πάντως η πανηγυρική παρουσίαση των σταθμών του μετρό δίνει την εντύπωση πως αυτό θα γίνει τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά δεν είναι έτσι. Αν θα γίνουν αυτές οι στάσεις, θα γίνουν μετά από είκοσι χρόνια.

Αυτός που έγραψε το κείμενο στην ιστοσελίδα του δήμου σχετικά με τις πέντε στάσεις του μετρό, πιστεύω ότι δυστυχώς σκοπίμως μπουρδούκλωσε τα πράγματα, για να μην καταλαβαίνει ο αναγνώστης τι ακριβώς γράφει. Αναφέρεται σε μια δεύτερη γραμμή μετρό και σε επέκταση της κύριας γραμμής. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι. Ποιος κάτοικος του πολεοδομικού συγκροτήματος ακούει για δεύτερη γραμμή μετρό και δεν γελάει, όταν χρειάστηκαν τόσα πολλά χρόνια για να λειτουργήσει η βασική γραμμή του μετρό;

Ανέξοδες διακηρύξεις για το μακρινό μέλλον που σε βάζουνε να σκεφτείς μήπως στο τέλος θα ακούσουμε ότι η θαλάσσια συγκοινωνία, που ακόμη δεν την είδαμε, επεκτείνεται και στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Η διοίκηση του δήμου ας αφήσει τις ανέξοδες φωτοβολίδες για καραβάκια στο Θερμαϊκό και για στάσεις του μετρό σε Εύοσμο και Κορδελιό και ας κοιτάξει να κάνει μελέτες και να φέρει χρηματοδοτήσεις για μεγάλα έργα στο δήμο. Ο δήμος χρειάζεται έργα. Δεν χρειάζεται φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Γιατί δεν ανακοινώθηκαν δέκα στάσεις του μετρό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ