Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦτύνουν εκεί που γλείφανε…

Φτύνουν εκεί που γλείφανε…

Επί μια περίπου δεκαετία, ορισμένοι έκαναν πως δεν έβλεπαν τι συμβαίνει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Επί μία δεκαετία ορισμένοι σφύριζαν κλέφτικα για τις καταγγελίες σε βάρος καλών εργαζομένων του δήμου.

Επί μια δεκαετία καλοί εργαζόμενοι του δήμου διώκονταν με αβάσιμες, όπως τελικά αποφάνθηκε η Ελληνική Δικαιοσύνη, σε βάρος τους κατηγορίες και κάποιοι έβρισκαν και δίκιο στις καταγγελίες, επειδή έτσι τους βόλευε.

Αιρετοί του δήμου και καλοί υπάλληλοι διώχθηκαν στη βάση αβάσιμων καταγγελιών. Καλοί υπάλληλοι αρρώστησαν από την πανελλήνια διαπόμπευσή τους. Λαμόγια τους ανέβαζαν ορισμένοι και λαμόγια τους κατέβαζαν.

Άλλοι πάλι δεν τολμούσαν να υπερασπίσουν τους εξόφθαλμα αδίκως καταγγελλόμενους, γιατί είτε κρατούσαν πισινή είτε ήθελαν να μην συγκρουστούν με τους καταγγέλλοντες. Άφηναν να πετιέται λάσπη εναντίον του δήμου, λάσπη που τον βύθιζε συνεχώς, αλλά δεν τους καιγόταν καρφί.

Επί δέκα περίπου χρόνια διάφοροι έγλειφαν τους καταγγέλλοντες. Σ’ εκείνα τα δύσκολα χρόνια για κάποιους αιρετούς και υπαλλήλους του δήμου, το μόνο Ενημερωτικό Μέσο που στάθηκε δίπλα τους ήταν η «Αγκίδα» και δεν το έκανε από κάποια εμμονή, αλλά γιατί τα στοιχεία που έδιναν οι καταγγελλόμενοι ήταν ξεκάθαρα, ενώ τα στοιχεία που έδιναν οι καταγγέλλοντες ήταν άρες μάρες κουκουνάρες.

Βρε πώς όμως αλλάζουν οι καιροί; Πέρασαν τα χρόνια και ορισμένοι από αυτούς που υπεράσπιζαν τους καταγγέλλοντες και τις καταγγελίες τους, βρέθηκαν απότομα τώρα απέναντί τους. Ξαφνικά αποφάσισαν να φτύσουν εκεί που έγλειφαν, χωρίς ούτε καν να κάνουν την αυτοκριτική τους για τη μέχρι τώρα στάση τους απέναντι στους καταγγέλλοντες και τις καταγγελίες τους.

Δεν φτάνει όμως που έκαναν την κωλοτούμπα για μικροπολιτικούς σκοπούς, αλλά επιπλέον αυτοί οι ορισμένοι εγκαλούν όσους χωρίς καμιά ταλάντευση και αμφιβολία στάθηκαν απέναντι στις καταγγελίες και στους καταγγέλλοντες, γιατί δεν χορεύουν στο δικό τους ρυθμό.

Έχουν μεγάλη πλάκα ορισμένοι ανύπαρκτοι, που δεν πήραν χαμπάρι ούτε το γεγονός ότι η νέα διοίκηση του δήμου ψήφισε αύξηση 35% στα ανταποδοτικά τέλη, αλλά παίρνουν χαμπάρια όποτε και για ό,τι οι ίδιοι θέλουν.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ