Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί δεν ανακοινώθηκαν δέκα στάσεις του μετρό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί δεν ανακοινώθηκαν δέκα στάσεις του μετρό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

«Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, ο δεύτερος πληθυσμιακά στη Βόρεια Ελλάδα, με ταχύτατη ανάπτυξη αλλά και με το νεανικότερο πληθυσμό στη χώρα, να μην παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο σχεδιασμό της επέκτασης του μετρό. Με ιδιαίτερη χαρά ακούσαμε το σχεδιασμό της, ο οποίος περιλαμβάνει τη διέλευση του υπόγειου σιδηροδρόμου από τον δήμο μας και την κατασκευή πέντε στάσεων. Αυτό σημαίνει ότι με το μετρό, όταν ολοκληρωθεί η επέκταση, θα εξυπηρετείται η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου μας. Ένα πάγιο αίτημά μας γίνεται πραγματικότητα και ως δήμος είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια και διευκόλυνση, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Η κυβέρνηση κατάλαβε τι εστί Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές; Όλως τυχαίως; Δηλαδή από το 2019 που εκλέχτηκε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μέχρι και σήμερα, δεν είχε καταλάβει ότι ο Δήμος μας έχει νέους ηλικιακά ανθρώπους που χρειάζονται όχι μόνο το μετρό αλλά και το κολυμβητήριο και το στάδιο;

Ως μεγάλο κατόρθωμα θα παρουσιάσει η διοίκηση Αλεξανδρίδη την εξαγγελία επέκτασης του μετρό; Και πότε θα γίνει αυτή η επέκταση; Το 2040; Νωρίτερα; Αργότερα; Το σχέδιο επέκτασης του μετρό, στο οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος, είναι ένα από τα πολλά σχέδια που ακούμε εδώ και δεκαετίες;

Υποθέτει κανείς ότι η εξαγγελία επέκτασης του μετρό στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη Δευτέρα Παρουσία, δεν είναι η εξαγγελία που περίμενε ο δήμαρχος από την κυβέρνηση ενόψει ευρωεκλογών. Άλλωστε ο πρωθυπουργός δεν ήρθε ακόμη στο Δήμο μας και δεν ήταν εκείνος που ανακοίνωσε τις στάσεις του μετρό στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ελπίζει κανείς ότι πριν τις ευρωεκλογές θα έρθει τελικά στο δήμο ο πρωθυπουργός και θα εξαγγείλει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, όπως υπονόησε σε συνέντευξή του ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Όσο για τις πέντε στάσεις του μετρό στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ας κάνει η μάνα και ας ανακοινωθούν δέκα στάσεις. Οι εξαγγελίες είναι τζάμπα. Το γεγονός είναι ότι στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν δόθηκε μέχρι τώρα χρηματοδότηση για κανένα μεγάλο έργο. Κατά τα άλλα είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος πληθυσμιακά δήμος της βόρειας Ελλάδας και ο δήμος με τον αναλογικά νεότερο πληθυσμό στη χώρα.

Πύρρα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ