Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑπίστευτη ερώτηση της παράταξης Μανδαλιανού για το wifi στο ΔΑΚ Ευόσμου

Απίστευτη ερώτηση της παράταξης Μανδαλιανού για το wifi στο ΔΑΚ Ευόσμου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στις 16 Μαΐου 2024, συζητήθηκε θέμα για την έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης (από τον Ανάδοχο) του συχρηματοδοτούμενου έργου με τίτλο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο» και δέσμευση για παροχή ρεύματος και σύνδεσης στο διαδίκτυο (από τον Δήμο) για τουλάχιστον πέντε έτη.

Το λόγο ζήτησε και πήρε ο τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός για να ρωτήσει εάν υπάρχει wifi στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου. Κατόπιν έλαβε το λόγο η πρώην αντιδήμαρχος Αθλητισμού επί διοίκησης Μανδαλιανού, κυρία Μαρία Γαβαλά, για να διευκρινίσει ότι το ΔΑΚ δεν είναι μέσα στους χώρους που προβλέπεται από αυτό το πρόγραμμα να έχουν ασύρματο δίκτυο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, απάντησε ότι πραγματικά δεν υπάρχει το ΔΑΚ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά θα καλυφτεί και αυτό και άλλοι χώροι με ασύρματο δίκτυο από κάποια χορηγία, η οποία ήδη υπάρχει.

Το λόγο ζήτησε και πήρε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλης Βόγγαλης, για να διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα για το wifi είναι δύο μνημόνια συνεργασίας τα οποία υπογράφτηκαν 14 Φεβρουαρίου του 2022 και 25 Οκτωβρίου του 2023, αφορούν 18 σημεία μέσα στα οποία δεν είναι το ΔΑΚ και το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 16ης Μαΐου 2024 ψηφίζει μόνο την εφαρμογή τους.

Με βάση τις διευκρινίσεις του αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, τα δύο μνημόνια, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν τα 18 σημεία με ασύρματο δίκτυο, υπογράφτηκαν επί διοίκησης Μανδαλιανού, και στις 16 Μαΐου 2024 αυτό που αποφάσιζε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν η εφαρμογή των μνημονίων που υπέγραψε η διοίκηση Μανδαλιανού.

Η πρώην διοίκηση Μανδαλιανού δηλαδή για μία ακόμα φορά ζητούσε διευκρινήσεις για πράγματα τα οποία εκείνη υπέγραψε. Η πρώην διοίκηση Μανδαλιανού συνεχίζει τις απίστευτες ερωτήσεις για πράγματα που η ίδια θα έπρεπε να απαντήσει, αφού αυτή τα χειρίστηκε.

Ευτυχώς, είναι η αλήθεια, η παράταξη Μανδαλιανού δεν ζήτησε το λόγο από τη διοίκηση Αλεξανδρίδη γιατί το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου δεν είναι μέσα σ’ αυτά τα 18 σημεία με ασύρματο wifi.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ