Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα μετράνε τη δυσοσμία μέχρι να καταστήσουν υποκειμενικές τις μύτες

Θα μετράνε τη δυσοσμία μέχρι να καταστήσουν υποκειμενικές τις μύτες

Του Θανάση Κοκονά

«Ήδη έχουν ξεκινήσει οι δειγματοληψίες οι οποίες διενεργούνται όχι μόνο σε όλα τα σημεία που έγιναν οι αρχικές, όσο και σε νέα, ώστε να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα ή μη των έργων από την πλευρά των ΕΛΠΕ», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κύριος Κώστας Γιουτίκας απαντώντας, κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη δυσοσμία στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Επί τέσσερα και πλέον χρόνια δεν έκανε τίποτα για το πρόβλημα της δυσοσμίας ούτε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επί τέσσερα και πλέον χρόνια ο τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός μας έλεγε ότι τα ΕΛΠΕ κάνουν έργα για την εξάλειψη της δυσοσμίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν άφαντη.

Αυτό που δεν μας έλεγαν και δεν μας λένε ούτε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, προηγούμενη και νυν διοίκηση, ούτε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ότι τα ΕΛΠΕ ποτέ δεν παραδέχτηκαν ότι η δυσοσμία προέρχεται από αυτά. Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μας ενημερώνουν για τα έργα των ΕΛΠΕ, ενώ αυτά δεν παραδέχονται ότι ευθύνονται για τη δυσοσμία.

Ο κύριος Γιουτίκας, όπως ο κύριος Μανδαλιανός πριν και ο κύριος Αλεξανδρίδης τώρα, δεν εμπιστεύονται τις μύτες των πολιτών. Κάνουν νέες μετρήσεις για να εξακριβώσουν την αποτελεσματικότητα ή μη των έργων που έκαναν τα ΕΛΠΕ. Μα στο δήμο μας και κυρίως στο Ελευθέριο Κορδελιό βρωμάει συνεχώς. Δηλαδή εάν μας πούνε ο κύριος Γιουτίκας, ο κύριος Τζιτζικώστας, ο κύριος Καϊτετζίδης, πρόεδρος επιτροπής ελέγχου των μετρήσεων για τη δυσοσμία, και ο κύριος Αλεξανδρίδης ότι δεν βρωμάει, θα πρέπει να πάψουν οι μύτες μας να μυρίζουν τη βρώμα των μερκαπτανών, γιατί αλλιώς θα θεωρηθούν ότι υπονομεύουν τα ΕΛΠΕ, τη διοίκηση του δήμου και τη διοίκηση της Περιφέρειας;

Εμπαιγμός κανονικός για το θέμα της δυσοσμίας είναι η στάση της διοίκησης Αλεξανδρίδη και της διοίκησης Τζιτζικώστα. Θα μετράνε μέχρι να αποδείξουν ότι οι μύτες μας είναι υποκειμενικές και υπερβολικές. Τα ΕΛΠΕ δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα όσο βλέπουν αυτήν την αντιμετώπιση από το δήμο και την Περιφέρεια. Γιατί να το λύσουν; Προεκλογικά άλλα έλεγε η διοίκηση Αλεξανδρίδη, μετεκλογικά άλλα κάνει. Ακριβώς όπως και η προηγούμενη διοίκηση Μανδαλιανού. Και το Ελευθέριο Κορδελιό ζει πνιγμένο στη δυσοσμία.

Ο Θανάσης Κοκονάς είναι επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ