Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΧορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στο ζεϊμπέκικο στην πλατεία Ευόσμου

Χορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στο ζεϊμπέκικο στην πλατεία Ευόσμου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού Κορδελιού Ευόσμου διοργανώνει χορευτική εκδήλωση αφιέρωμα στο ζεϊμπέκικο σε συνεργασία με την χοροδιδάσκαλο, χορεύτρια και χορογράφο Κατερίνα Καρατζά και με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σεργιάνι και Πήγασο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 στις 19:00 στην πλατεία Ευόσμου και θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν 100 χορευτές.

Το 2022, έπειτα από πολλών ετών προσπάθειας ο Ζεϊμπέκικος χορός εντάχθηκε στο Εθνικό ευρετήριο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδος μαζί με το μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά.

Ο ζεϊμπέκικος χορός είναι αυτοσχεδιαστικός χορός που εξελίσσεται μέχρι και σήμερα. Ο Ζεϊμπέκικος συνιστά ζωντανό Ελληνικό στοιχείο της Ελληνικής πολιτισμικής ταυτότητας δεδομένου ότι χορεύεται σε όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και στις κοινότητες των Ελλήνων της διασποράς. Είναι βαθιά ριζωμένος στην πολιτισμική μνήμη και ταυτότητα τοπικών κοινοτήτων , ενώ με τις διάφορες παραλλαγές του συνιστά σήμερα μια μετεξελιγμένη μορφή δημοφιλούς έκφρασης των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Η «Αγκίδα» είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ