Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Με τρεις παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων θα γιορτάσει φέτος το Τμήμα Βιβλιοθήκης Ελευθερίου Κορδελιού της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής – Δραστηριοτήτων, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο εορταστικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, η πρώτη βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 02/04/2024, από 09:00π.μ έως 11:30 πμ. την οποία θα παρακολουθήσουν 2 τμήματα του 4ου Νηπιαγωγείου Κορδελιού. Τα παιδιά θα γνωρίσουν την συγγραφέα Μαρία Τσέκα και το δίγλωσσο βιβλίο της “Χλόη” των εκδόσεων Αποστακτήριο.

Την Τετάρτη 03/04/2024, από 09:00π.μ έως 11:30πμ τα Νήπια 2 τμημάτων του 2ου Νηπιαγωγείου Κορδελιού θα γνωρίσουν τον συγγραφέα Αλέξανδρο Ακριτίδη και το δίγλωσσο βιβλίο του “Οι μαγικές καστανιές” των εκδόσεων Αποστακτήριο.

Και το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται την Παρασκευή 05/04/2024, από 09:00πμ έως 11:30 πμ. Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου θα γνωρίσουν τον συγγραφέα Δημήτρη Μπογδάνο και το βιβλίο του “Ο φοβητσιάρης γίγαντας” των εκδόσεων Μεταίχμιο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα γράφτηκε από τη συγγραφέα Eiko Kadono. «Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας!», μας καλεί η Eiko Kadono, νικήτρια του Hans Christian Andersen Award 2018. Η εικονογράφος Nana Furiya συνοδεύει εκπληκτικά με τις ζωγραφιές της το μήνυμα της ΙΒΒΥ για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Το μήνυμα μετέφρασε στα ελληνικά η συγγραφέας Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ