Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ίδια η κυρία Μανούκα ευθύνεται για το ποσοστό που πήρε στις...

Η ίδια η κυρία Μανούκα ευθύνεται για το ποσοστό που πήρε στις εκλογές

Η κυρία Μαρία Μανούκα, υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, μαζί με όσους ακόμη έχουν μείνει μαζί της, αναζητά αλλού την αιτία της ήττας της. Η κυρία Μανούκα και οι λίγοι που της έχουν απομείνει αναζητούν την ήττα της παράταξής τους οπουδήποτε αλλού, εκτός από τον εαυτό τους.

Όποιος θέλει να διοικήσει, ψάχνει πρώτα τα σφάλματα που έκανε ο ίδιος και κατόπιν αναζητά τι άλλο έφταιξε στην ήττα του. Αυτό δεν το κάνουν όσοι έχουν απομείνει στην παράταξη Μανούκα. Ψάχνουν ακόμα και τώρα να βρούνε την αιτία της ήττας τους αλλού, γιατί δεν θέλουν να δούνε πέρα από το δάχτυλό τους.

Η παράταξη Μανούκα ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές γιατί πρώτα και κύρια η επικεφαλής όχι απλά αρνούνταν να συμμετάσχει σε συζήτηση με τους άλλους επικεφαλής, αλλά αρνούνταν να δώσει έστω μόνη της συνέντευξη σε κάποιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο.

Πώς θα ενημερωνόταν ο δήμος για τις θέσεις της κυρίας Μανούκα και της παράταξής της; Πώς θα πειθόταν ο κόσμος να ψηφίσει την κυρία Μανούκα, αφού η κυρία Μανούκα δεν απευθυνόταν στον κόσμο με τα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν, αν εξαιρέσει κανείς το διαδίκτυο;

Δεν ήταν όμως μόνο η άρνηση της κυρίας Μανούκα να μιλήσει σε κάποιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Ήταν και η στρατηγική που χάραξε από την αρχή. Αυτό που επαναλαμβανόταν μονότονα από το επιτελείο της ήταν ότι ως γυναίκα δήμαρχος θα αντιμετώπιζε με μεγαλύτερη ευαισθησία τα προβλήματα του δήμου.

Όμως οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν αναζητούσαν κάποιον με ευαισθησίες που ο ίδιος όμως δεν τολμούσε να τις αναφέρει στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση. Ο κόσμος ήθελε δήμαρχο που θα του έδειχνε ότι μπορεί να λύσει προβλήματα. Η κυρία Μανούκα σε κανένα σημείο της προεκλογικής της εκστρατείας δεν έπεισε τον κόσμο, γιατί πολύ απλά δεν απευθύνθηκε στον κόσμο. Με ανακοινώσεις και δελτία τύπου εκλογές δεν κερδίζονται.

Όταν λοιπόν όποιοι έχουν μείνει στην παράταξη Μανούκα, αναζητούν τι τους έφταιξε στις εκλογές, ας κοιτάνε την επικεφαλής τους και μετά τους εαυτούς τους. Μπορούν βέβαια να συνεχίσουν το κυνήγι μαγισσών. Θα έχει κι αυτό ενδιαφέρον, ώστε να δούμε πόσο χρόνο θα πάρει και στους τελευταίους για να αποχωρήσουν από μια παράταξη που ψάχνει για κακές μάγισσες και για καλές νεράιδες!

Φαντάζεται κανείς ότι, εάν η κυρία Μανούκα εκλεγόταν δήμαρχος, θα θεωρούσε πως όλα τα κάνει καλά και άγια, αλλά μια σκοτεινή δύναμη δεν την αφήνει να μετατρέψει το δήμο σε παράδεισο με το μαγικό της ραβδί!! Γιατί δεν γίνεται σαν διοίκηση να είσαι διαφορετικός από αυτό που είσαι σαν αντιπολίτευση.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ