Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΆξιοι συγχαρητηρίων οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Άξιοι συγχαρητηρίων οι μουσικοί της Φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, που έπαιξαν παλαιότερα σε φιλαρμονικές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να γίνουν αυτοί η βάση της ανασυγκροτημένης φιλαρμονικής του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ώστε σ’ αυτήν τη βάση να έρθουν και να «πατήσουν» τα νέα παιδιά.

Οι άνθρωποι αυτοί πλαισίωσαν τη φιλαρμονική με μεράκι και διάθεση για προσφορά. Ανταμοιβή τους ήταν ο ενθουσιασμός του κόσμου που τους ακολουθούσε κατά πόδας χειροκροτώντας τους μέχρι να μπούνε στην είσοδο του δημοτικού κτηρίου που στεγάζεται η φιλαρμονική. Ανταμοιβή τους και η διάθεση που εξέφρασαν μετά την 25η Μαρτίου πολλοί μικροί και μεγάλοι να ενταχθούν στη φιλαρμονική.

Άνθρωποι από 10 έως 70 χρονών. Το λέει η καρδιά των μεγάλων σε χρονολογική ηλικία που εντάχθηκαν στην φιλαρμονική. Στην πραγματικότητα είναι πολύ νεότεροι από κάποιους άλλους που βρίσκονται σε μικρότερη χρονολογική ηλικία. Άλλωστε τη μικρότερη βιολογική ηλικία δεν τη μαρτυρούν ούτε τα πολλά τατουάζ, ούτε τα περίεργα μαλλιά, ούτε τα περίεργα γένια, ούτε τα περίεργα χτένια. Τη μαρτυρά η δύναμη να περπατήσεις εκατοντάδες μέτρα παίζοντας τούμπα.

Είκοσι έξι άτομα παρέλασαν με τη φιλαρμονική, μετά από δυόμιση χρόνια απουσίας της. Άνθρωποι ακόμα και μεγάλης ηλικίας που είχαν πολλά χρόνια να πιάσουν πνευστό όργανο στα χέρια τους, μόχθησαν, έπρηξαν τα χείλη τους από τις πρόβες, τα έσκισαν, τα μάτωσαν για να μπορέσει να εμφανιστεί η φιλαρμονική. Μαζί τους μικρότεροι που δεν σταμάτησαν να παίζουν ποτέ πνευστά όργανα, άλλοι που γνωρίζουν μουσική αλλά μέχρι τώρα έπαιζαν έγχορδα ή πιάνο και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να εμφανιστούν στην παρέλαση. Κοντά σε όλους αυτούς ήταν και οι μικροί από το τμήμα εκμάθησης της φιλαρμονικής, το οποίο αυτήν τη στιγμή αριθμεί οκτώ μαθητές ηλικίας από 11 έως 15 ετών.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μουσικούς της φιλαρμονικής και στην αρχιμουσικό τους για την χαρά που προσέφεραν στους δημότες με την εμφάνισή τους, δίνοντας στην παρέλαση τον τόνο που πρέπει, γιατί άλλη η παρέλαση με φιλαρμονική και άλλη χωρίς αυτήν και αυτό το μαρτυρούσαν οι αντιδράσεις και τα σχόλια του κόσμου, όπως και τα σχόλια αυτών που παρέλασαν με σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους.

Σ.Μ.

Παναγιώτης Καμπαρούδης: Η εμφάνιση της Φιλαρμονικής μας δικαίωσε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ