Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ Φιλομήλα στην Κύπρο εκπροσωπώντας το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η Φιλομήλα στην Κύπρο εκπροσωπώντας το δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων “Φιλομήλα” του Μουσικού Καλλιτεχνικού Συλλόγου “Φιλομήλα”, εκπροσωπεί τον Δήμο Ελευθερίου – Κορδελιού – Ευόσμου λαμβάνοντας μέρος στην Πανελλήνια Εθνική Συναυλία “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024” υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Άννας Μαρίας Κότσιφα.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024, στις 20:30, στο Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος, Ελευθερία της Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής.

53 Χορωδίες, 2000 Χορωδοί από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, με συνοδεία 200μελούς Συμφωνικής Ορχήστρας, ενώνονται με αφορμή τα 50 χρόνια των αγώνων και της προσφυγιάς, για την παναθρώπινη αξία της ελευθερίας!

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις Χορωδιών της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συναυλίας “Ελευθερία 2024”.

Ένα πολυφωνικό υπερθέαμα που θα παρουσιάσει τη χορωδιακή μουσική ως μια ισχυρή, ενωτική, ειρηνευτική δύναμη μεταξύ ανθρώπων και εθνών στην 50η επέτειο της βίαιης διαίρεσης του νησιού. Οι Χορωδίες υπό την μπαγκέτα του Μαέστρου Νικόλαου Θεράποντος, θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από σπουδαία μουσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη αλλά και άλλων σπουδαίων συνθετών της ελευθερίας!

Συντελεστές:

Παγκύπριος Σύνδεσμος Χορωδιών

Μαέστρος: Νικόλαος Θεράποντος

Γενική επίβλεψη: Δήμητρα Φιλίππου

Μουσικά σύνολα: Ευρωπαϊκή Ορχήστρα Νέων Κύπρου, Δήμος Παραλιμνίου Μαντολινάτα, Armonia Symphonic Band και κιθαριστικές ορχήστρες.

Ερμηνευτές: Πέτρος Κουλούμης, Μαρίνα Βερζανλή, Γεωργία Καϊμακλιώτη. Guest εμφανίσεις: Πηνελόπη Καραολιά Προκοπίου, Γεώργιος Χαραλάμπους.

Φιλοξενία της Γεωργίας Χαραλάμπους.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024”

16 Μαρτίου 2024 / Στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία

Υπο την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο και της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ