Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛαϊκισμός της παράταξης Μανούκα χωρίς προηγούμενο

Λαϊκισμός της παράταξης Μανούκα χωρίς προηγούμενο

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 6ης Μαρτίου 2024, εισήχθη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου η πραγματοποίηση εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας, στην οποία θα τιμούνταν η κυρία Μπακογιάννη και αυτοδιοικητικές γυναίκες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και των πρώην δήμων Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού.

Αφού πρώτα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, εισηγήθηκε το θέμα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κεραμιδάς, άνοιξε κατάλογο με αυτούς που ήθελαν να μιλήσουν.

Ο Θανάσης Κοκονάς έλαβε πρώτος το λόγο και εξέφρασε τις αντιρρήσεις του όσον αφορά το πρόσωπο της κυρίας Μπακογιάννη γιατί, όπως είπε, οι πολιτικές που στήριξε και εφάρμοσε η συγκεκριμένη πολιτικός έκαναν χειρότερη τη ζωή των εργατικών οικογενειών και κυρίως των γυναικών και της νεολαίας. Ο κύριος Κοκονάς τόνισε επίσης ότι πρώτη αντιδήμαρχος του πρώην δήμου Ευόσμου δεν είναι αυτή η οποία αναγραφόταν στις τιμώμενες γυναίκες της εκδήλωσης, αλλά άλλη, όπως άλλη ήταν και η πρώτη γυναίκα δημοτική σύμβουλος. Ο κύριος Κοκονάς ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας ότι η παράταξή του θα ψηφίσει λευκό.

Το λόγο κατόπιν έλαβε ο τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, ο οποίος ζήτησε στις τιμώμενες γυναίκες της εκδήλωσης να προστεθούν αυτές οι οποίες ανέφερε ο Θανάσης Κοκονάς. Ο δήμαρχος δεν δέχτηκε την πρόταση του κυρίου Μανδαλιανού, υπήρξε αντιπαράθεση, με αποτέλεσμα ο τέως δήμαρχος να δηλώσει ότι και η δική του παράταξη θα ψηφίσει λευκό.

Ενώ λοιπόν η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του δημάρχου στα θέματα που είχαν τεθεί από τον κύριο Μανδαλιανό και τον κύριο Κοκονά και ενώ έφτασε η ώρα της ψηφοφορίας, προσπάθησε να πάρει το λόγο η κυρία Μανούκα, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να της λέει ότι αυτό δεν γίνεται και ότι όταν μπορούσε να μιλήσει δεν μίλησε. Η κυρία Μανούκα επέμεινε να προσπαθεί να μιλήσει, με αποτέλεσμα να εκνευρίσει τον κύριο Κεραμιδά, ο οποίος της έκλεισε το μικρόφωνο. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Μαρία Μανούκα: Πάλι το κλείνετε.

Πρόεδρος: Εγώ το κλείνω. Δεν το κλείνει ο δήμαρχος. Μπορείτε να το χρεώσετε τώρα σ’ εμένα.

Μαρία Μανούκα: Απλά πρέπει να σέβεστε τη γυναίκα.

Η κυρία Μανούκα λέει κι άλλα εκτός μικροφώνου, τα οποία δεν ακούγονται γιατί ακούγεται ο πρόεδρος που επαναλαμβάνει πως όταν μπορούσε να μιλήσει δεν μίλησε και ότι αυτό που κάνει δεν επιτρέπεται.

Δεν σέβεται τη γυναίκα ο Δημήτρης Κεραμιδάς, γιατί δεν άφησε την κυρία Μανούκα να ανακατέψει τη συνεδρίαση; Ψέματα έλεγε ο κύριος Κεραμιδάς ότι η κυρία Μανούκα δεν τοποθετήθηκε όταν έπρεπε να τοποθετηθεί για το θέμα; Η κυρία Μανούκα δεν σεβόταν τον πρόεδρο και τη διαδικασία με τον τρόπο που παρενέβαινε και όχι ο κύριος Κεραμιδάς δεν σεβόταν γενικώς τις γυναίκες στο πρόσωπο της κυρίας Μανούκα.

Ο λαϊκισμός όμως της κυρίας Μανούκα και της παράταξής της δεν τεκμαίρονται μόνο από τα παραπάνω. Κατά την ψηφοφορία για το θέμα και ενώ οι παρατάξεις Μανδαλιανού και Κοκονά ψήφισαν λευκό, η παράταξη Μανούκα υπερψήφισε. Η κυρία Μανούκα δημιούργησε πρόβλημα, άνοιξε καβγά και είπε κουβέντες στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα θέμα που τελικά υπερψήφισε. Εάν δεν είναι αυτό λαϊκισμός, τότε τι είναι;

Ο μόνος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μανούκα που διασώθηκε από αυτόν τον λαϊκισμό ήταν ο Χρήστος Αντίνου, ο οποίος ψήφισε λευκό.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ