Την παρακάτω επιστολή έστειλε στην «Αγκίδα» η Ζωή Χρηστίδου, πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος του πρώην δήμου Ευόσμου, όσον αφορά την εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας που διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και στην οποία θα τιμήσει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη:
«Η “λαθροχειρία” είναι μια μορφή άσκησης πολιτικής προπαγάνδας, προκειμένου να συκοφαντήσεις έναν αντίπαλο, να διαβάλεις ένα κίνημα, να διαστρεβλώσεις μια ιδεολογία.
Ο νέος μας Δήμαρχος, ως φαίνεται αρέσκεται σ’ αυτήν την τακτική. Αλλιώς, πώς εξηγείται το γεγονός ότι προσκαλεί για τις 8 Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη προκειμένου να την τιμήσει για την προσφορά της στο τι; Στο γυναικείο κίνημα;
Τι σχέση έχει η κυρία Μπακογιάννη με τις εργάτριες του Σικάγου; Τι σχέση έχει με τη σημερινή Γυναίκα εργαζόμενη, μητέρα ή νοικοκυρά, που σηκώνει στις πλάτες της τα μύρια όσα για να τα βγάλει πέρα; Τι πρόσφερε η κυρία Μπακογιάννη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν δήμαρχος Αθηναίων ούσα, απεμπόλησε ένα μοναδικό δικαίωμα που είχε να κηρύξει εκείνη την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, παραδίδοντάς το αδιαμαρτύρητα στο “Κεφάλαιο” δηλαδή στην κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη;
Κάνει όμως και κάτι άλλο ο νέος μας Δήμαρχος. Θέλει, λέει, να τιμήσει στις 8 του Μάρτη κάποιες πρώτες Γυναίκες Αντιδημάρχους ή Προέδρους Δημοτικών Συμβουλίων, λες και έχει σημασία η σειρά με την οποία θήτευσε κάποιος σε μια θέση και όχι το τι έκανε απ’ αυτή τη θέση.
Τσαλαβουτώντας λοιπόν ανάμεσα στις προ και μετά Καλλικράτη Διοικήσεις του Δήμου, αποσιωπά(!) την πραγματικότητα. Για την ιστορία λοιπόν του λέμε ότι η πρώτη Γυναίκα Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ευόσμου, επί Δημαρχίας Σταμάτη Διονυσίου, αν έχει ακουστά το όνομα αυτό, ήταν η γράφουσα.
Και η πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμου Ευόσμου, επί Δημαρχίας Παναγιώτη Αλεξανδρίδη, ήταν η Γεωργία Πανανάκη-Μυσιρλή. Αυτά για την ιστορία.
Είμαστε ακόμα ζωντανοί(!) κύριε Αλεξανδρίδη και η μνήμη μας δεν μας έχει εγκαταλείψει!
Ζωή Χρηστίδου»