Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ1η Συνάντηση του Focus Group του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κορδελιού –...

1η Συνάντηση του Focus Group του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του Focus Group του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, το οποίο υπάγεται στην Αντιδημαρχία Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων στο χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Στρατηγικές συμπράξεις Δήμων και Κοινοτήτων», με τίτλο «Οι τέχνες και εκπαιδευτικά εργαλεία για τις ήπιες δεξιότητες: Ανακαλύπτοντας τη δύναμη των διεπιστημονικών τεχνών, ενισχύονται οι ήπιες δεξιότητες των νέων», του «Erasmus+», που υλοποιείται από τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας.

Στο Focus Group συμμετείχαν:

  • Δύο youthworkers του Τμήματος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης

  • Δύο καλλιτέχνες (ζωγράφοι)

  • Δύο υπάλληλοι του Τμήματος Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης

  • Έξι νέοι 18-30 ετών

Με δεδομένο ότι το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου ανέλαβε ως αντικείμενο δράσης την ενασχόληση με τη ζωγραφική, ως τέχνη που αναπτύσσει τις ήπιες δεξιότητες των νέων μεταξύ 18-30 ετών (σ.σ. η Κύπρος έχει αναλάβει τη φωτογραφία & η Πολωνία το θέατρο), η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήρι Ζωγραφικής «ΚΥΚΝΟΣ», στον Εύοσμο.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν διττός. Αφενός η διάχυση των αποτελεσμάτων της ποιοτικής έρευνας που διεξήγαγε το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων σχετικά με τη συμβολή της ζωγραφικής στις ήπιες δεξιότητες των νέων, με παράλληλη συζήτηση με το Focus Group για τους τρόπους ευαισθητοποίησης τους. Αφετέρου η συλλογή δεδομένων από τους συμμετέχοντες σχετικά με τις διαφορετικές ανάγκες και αντιλήψεις τους, για τη δημιουργία ενός εγχειριδίου και εργαστηρίου παροχής βοηθειών μέσα από την αξιοποίηση των διεπιστημονικών τεχνών.

Τα στοιχεία αυτά θα αποσταλούν στον επικεφαλής οργανισμό του προγράμματος «Arts for SkillyouthManual», που είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ).

Οι νεαροί δημότες κλήθηκαν να ζωγραφίσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το αντικείμενο που τους είχε δοθεί ως πρότυπη εικόνα. Παράλληλα, δουλεύοντας ως ομάδα συμπλήρωσαν το σχετικό ερωτηματολόγιο, που είχε σκοπό να αποτυπώσουν την εμπειρία τους, δηλαδή, πώς η επαφή τους με τη ζωγραφική τους βοήθησε να συνεργαστούν μεταξύ τους. Στην ουσία οι νέοι απάντησαν στον τρόπο με τον οποίο η τέχνη της ζωγραφικής καλλιεργεί τις ήπιες δεξιότητές τους. Στο ίδιο ερωτηματολόγιο συμμετείχαν και οι δύο εικαστικοί που βοήθησαν στη διεξαγωγή της δράσης.

Με την ολοκλήρωση της δράσης οι νέοι εξέφρασαν την επιθυμία τους αφενός να συμμετέχουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα προγράμματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων τους και αφετέρου να προσφέρουν όσο μπορούν περισσότερο στο Δήμο.

«Το μεγάλο πλεονέκτημα του δήμου μας είναι ο μεγάλος αριθμός νέων σε ηλικία ατόμων. Προτεραιότητά μας είναι να προσφέρουμε στις νέες και τους νέους του δήμου μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε κάθε δράση που τους βοηθά να εξελίσσονται και να αναπτύσσουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα στη νέα γενιά, δίνοντάς της όλα τα εφόδια για να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους», δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ