Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤι θα γινόταν εάν η παράταξη Μανούκα περνούσε στο 2ο γύρο;

Τι θα γινόταν εάν η παράταξη Μανούκα περνούσε στο 2ο γύρο;

Τι θα γινόταν εάν η παράταξη Μανούκα κατάφερνε να περάσει στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών; Θα είχε σημασία ποια παράταξη θα είχε αντίπαλο;

Κατ’ αρχάς για να περνούσε η παράταξη Μανούκα στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών, θα έπρεπε να γίνει κάποιο μεγάλο θαύμα. Η κυρία Μανούκα έλαβε 23,89%, ενώ η παράταξη Αλεξανδρίδη έλαβε 36,06% και η παράταξη Μανδαλιανού 32,56%. Η παράταξη Μανούκα υπολειπόταν δηλαδή 12,17% από την παράταξη Αλεξανδρίδη και 8,67% από την παράταξη Μανδαλιανού.

Έστω όμως ότι γινόταν ένα τόσο μεγάλο θαύμα και η παράταξη Μανούκα περνούσε στο 2ο γύρο. Τι θα γινόταν; Θα γινόταν διοίκηση; Σαφώς και θα γινόταν διοίκηση, θα έρχονταν εξωγήινοι στη γη και θα άνοιγαν οι Ουρανοί για τη Δευτέρα Παρουσία.

Θα μπορούσε η κυρία Μανούκα να αναρωτιέται, αρχές Μαρτίου 2024, τι θα γινόταν εάν περνούσε στο 2ο γύρο, δεδομένου του ποσοστού που έλαβε στον 1ο γύρο; Η απάντηση είναι καταφατική. Θα μπορούσε να αναρωτιέται.

Το μόνο που μένει σ’ αυτόν το δήμο είναι να αρχίσει να ονειρεύεται και ο Θανάσης Κοκονάς τι θα γινόταν αν περνούσε στο 2ο γύρο των δημοτικών εκλογών. Μάλλον ο κύριος Κοκονάς δεν έχει τέτοια όνειρα.

Με τα «αν» ιστορία δεν γράφεται. Τα «αν» είναι αντιεπιστημονικά και μπορούν να γράψουν μόνο παραμύθια και διηγήματα. Η ιστορία είναι για να τη μελετάμε, να βλέπουμε τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε.

Η κυρία Μανούκα μπορεί να φιλοδοξεί να γίνει δήμαρχος. Αυτή είναι θεμιτή προσδοκία, που όμως δεν πρόκειται να επιτευχθεί εάν αναρωτιέται τι θα γινόταν αν περνούσε στο 2ο γύρο και πολύ περισσότερο αν ψάχνει να ρίξει σε άλλους το φταίξιμο που δεν πέρασε. Για να γίνει δήμαρχος πρέπει να ψάξει πρώτα σε τι έφταιξε η ίδια. Ε όχι και να της φταίνε της κυρίας Μανούκα άλλοι. Μήπως της φταίνε άλλοι που αρνήθηκε να συμμετάσχει σε debate, που δεν έδωσε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις;

Τσάρλυ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ