Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ μουσικοθεατρική παράσταση «Τα κάτω πάνω» στο «Μίκης Θεοδωράκης»

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα κάτω πάνω» στο «Μίκης Θεοδωράκης»

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Τα κάτω πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη, με μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη. Στο έργο πρωταγωνιστεί ένα κοριτσάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα, που μας μαθαίνει πως δεν έχει σημασία από πού βλέπεις τον ήλιο ή το φεγγάρι. Σημασία έχει να προσπαθείς να δεις την αλήθεια και μέσα από τη ματιά του άλλου…

Γράφει η Μαρία Παπαγιάννη για την παράσταση: Δυο ηθοποιοί και δυο μουσικοί λένε, τραγουδούν και παίζουν ένα παραμύθι που μέσα του έχει πολλές μικρές ιστορίες. Τραγούδια πολλά και διαφορετικά που έγραψε ο Θάνος Μικρούτσικος για παιδιά συνδέονται με καμβά ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα και για τη χαρά να μοιραζόμαστε ιστορίες, στιγμές, περιπέτειες και ταξίδια! Στο παραμύθι μας πρωταγωνιστεί η μουσική. Πειρατικά τραγούδια, τραγούδια που λένε ποντικοί και άνθρωποι. Τραγούδια του Θάνου που πάντα πίστευε πως η καλή τέχνη για παιδιά δεν κάνει εκπτώσεις: «Αυτό που μ’ ενδιαφέρει», έλεγε, «είναι το παιδί να διασκεδάσει μ’ ένα θέαμα που θα του ανοίξει ορίζοντες, θα δώσει απαντήσεις σε κάποιες ανησυχίες του ή θα το προβληματίσει για κάτι άλλο. Που θα γεμίσει τις τσέπες του για αρκετές μέρες».

Στη Θεσσαλονίκη η παράσταση θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. στο Πολυλειτουργικό κέντρο – «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης» στο Κορδελιό. Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης δραστηριότητες γνωριμίας των παιδιών με τον μεγάλο μας δημιουργό Θάνο Μικρούτσικο και το έργο του.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Χρύσα Κοτταράκου, ενορχήστρωση και πνευστά: Θύμιος Παπαδόπουλος, πιάνο: Γιάννης Λουπάκης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρύσα Κοτταράκου και Βασίλης Χατζηδημητράκης.

Προσκλήσεις από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ