Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ παράταξη Μανδαλιανού τόλμησε και ρώτησε για το στάδιο και το κολυμβητήριο

Η παράταξη Μανδαλιανού τόλμησε και ρώτησε για το στάδιο και το κολυμβητήριο

Κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της διοίκησης Αλεξανδρίδη, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Μαρία Γαβαλά ζήτησε από τη διοίκηση να πάρει θέση για το στάδιο άνωθεν της περιφερειακής οδού και συνέχισε λέγοντας:

«Υπήρχαν δηλώσεις ότι θα γίνει με ίδιους πόρους. Που βρίσκεστε σχετικά με αυτό; Σε τι πρόγραμμα βρίσκεστε σχετικά με το κολυμβητήριο, το οποίο ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; Θα το ολοκληρώσει η Γενική Γραμματεία; Θα γίνει αναβάθμιση της μελέτης ώστε να γίνει ένα βιοκλιματικό κολυμβητήριο;».

Αυτά είπε η κυρία Γαβαλά, αντιδήμαρχος Αθλητισμού της διοίκησης Μανδαλιανού, της διοίκησης που πανηγύριζε επί δύο χρόνια για την επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου άνωθεν της περιφερειακής οδού και τελικά ο διαγωνισμός για την επικαιροποίηση κηρύχτηκε άγονος. Η αντιδήμαρχος Αθλητισμού της διοίκησης Μανδαλιανού, της διοίκησης δηλαδή που τελικά δεν έκανε απολύτως τίποτα για το στάδιο και το κολυμβητήριο άνωθεν της περιφερειακής οδού, ρώτησε τη διοίκηση των ούτε δύο μηνών σε τι φάση βρίσκεται με το στάδιο και το κολυμβητήριο. Η παράταξη Μανδαλιανού ως αντιπολίτευση συνεχίζει να πορεύεται με το ίδιο θράσος που πορεύτηκε ως διοίκηση.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, απάντησε πως η αρμόδια Υπηρεσία του δήμου με εντολή του ερευνά τις δεσμεύσεις με τη ΜΟΔ, η οποία δημοπράτησε την αναβάθμιση της μελέτης του σταδίου, και αν μπορούν αυτά τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για να γίνει προγραμματική σύμβαση με Αναπτυξιακές στις οποίες συμμετέχει ο δήμος, προκειμένου να γίνει επικαιροποίηση της μελέτης και του σταδίου και του κολυμβητηρίου. Βέβαια ο δήμαρχος τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα εάν οι 150.000 ευρώ, που δόθηκαν για την επικαιροποίηση της μελέτης του σταδίου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή ήταν μόνο για την ΜΟΔ.

«Ένα είναι σίγουρο. Εμείς το στάδιο και το κολυμβητήριο το βλέπουμε ως ενιαίο έργο. Θα πάμε σε επικαιροποίηση και των δύο έργων και μετά θα ψάξουμε να βρούμε τα χρήματα από ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρει αυτό το έργο», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης, μιας και η κυρία Γαβαλά ήταν στο βήμα, θα μπορούσε να τη ρωτήσει που κατέληξαν και αν κατέληξαν οι περίφημες συζητήσεις που είχε με το δήμο Παύλου Μελά για τη συνδιαχείριση και αναβάθμιση του κολυμβητηρίου που βρίσκεται στην οδό Ιθάκης.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ