Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕντονότερη η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Εντονότερη η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Η Δημοτική Αστυνομία Κορδελιού Ευόσμου είχε εντονότερη παρουσία με περισσότερες περιπολίες, στον πρώτο μήνα που στο τιμόνι της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας βρίσκεται ο Βασίλης Αϊβαζίδης.

Η Δημοτική Αστυνομία τον Ιανουάριο του 2024 βεβαίωσε τριπλάσιο αριθμό κλήσεων σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2023. Βεβαιώθηκαν περίπου 50 κλήσεις ανά εβδομάδα.

Η Δημοτική Αστυνομία, με βάση τα στοιχεία, ήταν αυστηρή, αλλά έγινε ακόμα αυστηρότερη, όσον αφορά τις παραβάσεις που έχουν να κάνουν με την κατάληψη θέσεων και ραμπών για Άτομα με Αναπηρίες.

Στις 22 Φεβρουαρίου 2024, έγινε η προκήρυξη πρόσληψης Δημοτικών Αστυνομικών. Οι επιπλέον Δημοτικοί Αστυνομικοί θα συμβάλουν στη μείωση των παραβάσεων στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και στην εύρυθμη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Η αύξηση των περιπολιών, η οποία απορρέει από την αύξηση του αριθμού των Δημοτικών Αστυνομικών, θα βοηθήσει στην επόπτευση των δημόσιων χώρων, σ’ έναν δήμο που μαστίζεται από κλοπές. Φυσικά με αυξημένες περιπολίες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν φυλάσσεται μόνο η δημόσια περιουσία, αλλά και ιδιωτική, αφού όταν υπάρχουν περιπολίες γίνεται δύσκολο το έργο κλεφτών και γενικώς παραβατών.

Κύρια μελήματα της Αντιδημαρχίας Δημοτικής Αστυνομίας και του νέου αντιδημάρχου είναι η λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας, γιατί θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο του Ελευθερίου Κορδελιού, και οι κοινές δράσεις με το Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και την Τροχαία, αφού ο νέος αντιδήμαρχος θέλει να εστιάσει στην καλλιέργεια υπεύθυνης και ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ