Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαρεμβάσεις για τη διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρεμβάσεις για τη διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 21ης Φεβρουαρίου 2024, ο Κώστας Σωτηράκης έθεσε ερώτημα για τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων και ζήτησε να μάθει ποια διάταξη την ακυρώνει. Υπογράμμισε πως άλλο είναι η λογοδοσία της διοίκησης και άλλο η διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε πως δεν ήταν έτοιμος να απαντήσει τη συγκεκριμένη στιγμή στον κύριο Σωτηράκη και πως θα ενημερωθεί δεόντως από τις Υπηρεσίες προκειμένου να δώσει έγγραφη απάντηση.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Θανάσης Κοκονάς για να ενημερώσει τον πρόεδρο πως στα Δημοτικά Συμβούλια των γειτονικών δήμων υπάρχει διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων μία ώρα πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης. Ο κύριος Κοκονάς τόνισε ότι δεν έχει αναιρεθεί ο κανονισμός τον οποίο ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο και στον οποίο προβλέπεται διαδικασία ερωτήσεων τοποθετήσεων.

Και στον κύριο Κοκονά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κεραμιδάς, απάντησε πως δεν είναι έτοιμος να απαντήσει αμέσως και ότι θα το κάνει σε επόμενη συνεδρίαση αφού πρώτα δει το νόμο.

Το λόγο έλαβε και ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός για να πει ότι έχει ενημερωθεί πως υπάρχει διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων και ότι δεν έχει καταργηθεί. «Δεν θα περιμένουμε δυο μήνες τη λογοδοσία για να πούμε ό,τι έχουμε να πούμε. Έχουμε σε κάθε συμβούλιο δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις/απαντήσεις. Αν όχι σε κάθε συμβούλιο, σας είπα τουλάχιστον σε συμβούλιο, παρασυμβούλιο να μαζεύονται κάποιες ερωτήσεις» τόνισε ο κύριος Μανδαλιανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ