Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Πρέπει κυβέρνηση και Περιφέρεια να σκύψουν στο πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου»

«Πρέπει κυβέρνηση και Περιφέρεια να σκύψουν στο πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στο ATLAS TV και στην εκπομπή «Οι Απέναντι» των δημοσιογράφων Χρήστου Τσαλικίδη και Σταύρου Οραήλογλου, αναφέρθηκε στα Ειδικά Σχολεία που βρίσκονται στο δήμο και κυρίως σ’ αυτό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ελευθέριο Κορδελιό, λέγοντας τα παρακάτω:

«Έχουμε τρία Ειδικά Σχολεία. Δύο Πρωτοβάθμιας και ένα Δευτεροβάθμιας. Δυστυχώς και τα τρία σχολεία, αλλά ειδικά το γυμνάσιο έχει τεράστιο πρόβλημα. Είναι ένα παλιό κατάστημα ψηλοτάβανο με πατάρι, το οποίο φιλοξενεί παιδιά τα οποία θέλουνε ιδιαίτερη προσοχή από εμάς, παιδιά τα οποία δεν έχουνε αύλειο χώρο.

Δυστυχώς και η προηγούμενη διοίκηση επιδίωξε να λύσει το πρόβλημα, αλλά με λάθος τρόπους. Δεν τα κατάφερε. Εμείς προσπαθούμε να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Έχει πει ο κύριος Κυρίζογλου ότι έχει έναν χώρο στο δικό του δήμο για να κατασκευάσουν εκεί πέρα το Ειδικό Σχολείο, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μπούμε στη διαδικασία να κατασκευάσουμε εκεί. Αν βρεθούν τα χρήματα για να κατασκευαστεί ένα παλιό καπνομάγαζο και να γίνει σχολείο, πρέπει τα χρήματα να αξιοποιηθούν άμεσα και να φτιάξουμε ένα σχολείο στο δήμο που υπάρχουν οικόπεδα. Τουλάχιστον στο δικό μας δήμο οικόπεδα ελεύθερα και χαρακτηρισμένα για ειδικό σχολείο υπάρχουν.

Εμείς θα επιδιώξουμε να βρούμε χρήματα να το κατασκευάσουμε. Το πρόβλημα όμως θα λυθεί μετά από 3-4 χρόνια. Καταλαβαίνετε, μελετοκατασκευή, θέλει η μελέτη γύρω στον ενάμιση χρόνο και η κατασκευή άλλα δύο, περάσαμε τα τρία χρόνια και πήγαμε για τον τέταρτο. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Σήμερα και χθες που συζήτησα με τη Δευτεροβάθμια και με την Πρωτοβάθμια, τους είπα ότι εμείς θα κοιτάξουμε να παραχωρήσουμε ένα σχολείο τουλάχιστον να καλύψουμε τα μισά παιδιά. Δηλαδή να παραχωρήσουμε ένα σχολείο που είναι προσχολικής ηλικίας, σημαίνει ότι είναι οι προκάτ κατασκευές με αύλειο χώρο, οι οποίες έχουν δύο αίθουσες. Τουλάχιστον τα μισά παιδιά να έρθουνε σε αυτό το σχολείο, σ’ εμάς, και τα άλλα μισά παιδιά να βολευτούν σε κάποιον άλλο δήμο.

Να λύσουμε γρήγορα το πρόβλημα, μέχρι να κατασκευαστεί ένα κανονικό σχολείο και να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να πάνε σ’ αυτό. Χρειάζεται να σκύψει και η Περιφέρεια πάνω στο πρόβλημα. Χρειάζεται να σκύψει και η κεντρική διοίκηση πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα, γιατί δεν μπορούμε να το διαχειριστούμε οι δήμοι μόνοι μας και δεν είναι μόνο στο δικό μας δήμο. Απ’ ότι έχω ενημερωθεί είναι και σε άλλους δήμους. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει. Ο κύριος Καϊτετζίδης νομίζω κλείνει ένα Ειδικό Σχολείο αυτή τη στιγμή στο δικό του δήμο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ