Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣε ποιον δήμο ήταν δήμαρχος ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός;

Σε ποιον δήμο ήταν δήμαρχος ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός;

Σε ποιον δήμο ήταν δήμαρχος ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός; Πάντως στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου φαίνεται να μην ήταν, αφού ζήτησε από το νέο δήμαρχο των 24ων ημερών απαντήσεις που ο ίδιος θα έπρεπε να δώσει. Φαίνεται όμως πως δεν ήταν δήμαρχος και σε κανέναν άλλο δήμο, αφού επιπλέον ρώτησε πράγματα που δεν θα ρωτούσε εάν ήταν δήμαρχος οπουδήποτε.

Κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου, χθες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, ο τέως δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός έπεφτε από το ένα ατόπημα στο άλλο, προσπαθώντας να αρθρώσει στείρο αντιπολιτευτικό λόγο, μόλις 24 ημέρες αφότου εγκατέλειψε το δημαρχιακό θώκο.

Ατόπημα 1ο

Ο κύριος Μανδαλιανός καταψήφισε το προσχέδιο του προϋπολογισμού που εισήγαγε προς ψήφιση η διοίκηση Αλεξανδρίδη. Ο προϋπολογισμός όμως είναι αυτός τον οποίο η δική του διοίκηση ουσιαστικά είχε καταρτίσει.

Ο νέος βέβαια εμπεριέχει και την αύξηση του 35% στα Ανταποδοτικά Τέλη, την οποία θα μπορούσε να καταψηφίσει, αλλά να ψηφίσει τον υπόλοιπο προϋπολογισμό. Δεν το έκανε. Ο δήμαρχος του επισήμανε ότι μπορεί να ψηφίσει επί μέρους τον προϋπολογισμό, αλλά ο κύριος Μανδαλιανός αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο και καταψήφισε συνολικά.

Ατόπημα 2ο

Συζητήθηκε αποζημίωση δημότη για πτώση δέντρου σε περιουσία του. Ο κύριος Μανδαλιανός στο θέμα αυτό είπε πως ο δήμος θα πρέπει να ελέγχει εάν σε τέτοιες περιπτώσεις οι αποζημιώσεις που απαιτούν πολίτες, ανταποκρίνονται στη ζημιά που υπέστησαν.

Ο τέως δήμαρχος έλαβε την απάντηση ότι η Υπηρεσία έχει πραγματογνώμονα και ότι φυσικά γίνεται αυτό. Ο επί τέσσερα χρόνια δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν γνώριζε πως ο δήμος δεν πληρώνει ό,τι του ζητήσει ο κάθε πολίτης, αλλά έχει πραγματογνώμονα για να ελέγξει εάν το απαιτητό ποσό ανταποκρίνεται στη ζημιά.

Ατόπημα 3ο

Ο κύριος Μανδαλιανός ρώτησε εάν υπάρχουν προβλήματα με τη βιοκλιματική αναβάθμιση των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης είτε όσον αφορά το Κτηματολόγιο είτε όσον αφορά οτιδήποτε άλλο.

Η διοίκηση του κυρίου Μανδαλιανού πήγαινε και έφερνε αυτό το θέμα καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της και αντί ο κύριος Μανδαλιανός να απαντήσει γιατί γινόταν αυτό και τι προβλήματα υπάρχουν, ρώτησε τον 24ων ημερών δήμαρχο. Δηλαδή δεν ήξερε ο ίδιος γιατί πήγαινε και έφερνε το θέμα. Περίμενε να εκλεγεί ο κύριος Αλεξανδρίδης για να του το πει.

Με βάση τις τοποθετήσεις του τέως δημάρχου και στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου, καταλαβαίνει κανείς γιατί το έργο που άφησε πίσω της η προηγούμενη διοίκηση είναι μηδαμινό.

Μπάμπης Ι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ