Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίτε έχει άγνοια η κυρία Μανούκα για τη διαδικασία είτε έχουν άγνοια...

Είτε έχει άγνοια η κυρία Μανούκα για τη διαδικασία είτε έχουν άγνοια οι συνεργάτες της

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 10ης Ιανουαρίου 2024, η κυρία Μαρία Μανούκα αμφισβήτησε, με έναν μακροσκελέστατο λόγο, τη νομιμότητα της διαδικασίας εισαγωγής προς συζήτηση και ψήφιση των Ανταποδοτικών Τελών του 2024.

Λίγο αργότερα βέβαια ζήτησε από τη διοίκηση να διαβεβαιώσει την ίδια και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους ότι ακολουθείται η ορθή και νόμιμη διαδικασία για την εισαγωγή και την ψήφιση του εν λόγω θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελικά η κυρία Μανούκα ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να ακολουθηθεί ορθότερη διαδικασία, καθότι η παράταξή της διατηρούσε σοβαρές επιφυλάξεις για τη νομιμότητα της όποιας απόφασης, που θα καθυστερούσε ακόμα περισσότερο την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Η κυρία Μαρία Μανούκα έκανε αυτήν την τοποθέτηση, παρά το γεγονός ότι δημοτικοί της σύμβουλοι είχαν λάβει ξεκάθαρη απάντηση από έμπειρο αυτοδιοικητικό ότι η διαδικασία είναι σύννομη. Ξεκάθαρη διαβεβαίωση έλαβε η ίδια και από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη, ότι όλα έγιναν νόμιμα.

Τα όσα είπε η κυρία Μανούκα σχετικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας εισαγωγής και ψήφισης των Ανταποδοτικών Τελών δείχνουν πως είτε έχει άγνοια η ίδια για τη διαδικασία είτε έχουν άγνοια οι συνεργάτες της είτε έχει άγνοια και η ίδια και οι συνεργάτες της.

Θα προσφύγει η κυρία Μαρία Μανούκα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να ακυρωθεί η απόφαση, αφού η παράταξή της θεωρεί ότι δεν είναι σύννομη; Τελικά υπήρχε λόγος να απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τόση ώρα με όλα αυτά τα διαδικαστικά;

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ