Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΔιάβρωση και καθίζηση εδάφους στην αυλή Δημοτικών Σχολείων στα Πεύκα

Διάβρωση και καθίζηση εδάφους στην αυλή Δημοτικών Σχολείων στα Πεύκα

Πλήρης καθίζηση εδάφους σημειώθηκε στην αυλή των 2ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Πεύκων την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, με αποτέλεσμα οι βρύσες να έχουν πάρει κλίση και παραλίγο να σημειωθεί τραυματισμός μαθητή.

Στις 13 Δεκεμβρίου οι Σύλλογοι Γονέων είχαν ενημερώσει ότι στην αυλή του σχολείου υπήρχε καθίζηση του εδάφους με αποτέλεσμα οι σχάρες και τα φρεάτια να μην είναι σταθερά στη θέση τους και είχαν ζητήσει από τη Σχολική Επιτροπή του δήμου Νεάπολης Συκεών να γίνει επιθεώρηση και οι απαραίτητες εργασίες για να μην υπάρχει κίνδυνος για τους μαθητές.

Οι Σύλλογοι Γονέων των δύο σχολείων και η Ένωση Γονέων Πεύκων καταγγέλλουν ότι η επιθεώρηση δεν έγινε και τονίζουν με έγγραφό τους προς την Σχολική Επιτροπή του δήμου Νεάπολης Συκεών ότι είναι απαράδεκτο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο σ’ ένα σχετικά καινούργιο σχολείο. Επίσης επισημαίνουν ότι το συμβάν θα είχε αποφευχθεί αν ο δήμος ασχολούνταν με το πρόβλημα όταν ενημερώθηκε ένα μήνα πριν και υπογραμμίζουν ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός, αφού η καθίζηση συνέβη την ώρα που τα παιδιά βρίσκονταν στο σχολείο.

Η Ένωση Γονέων Πεύκων και οι σύλλογοι των δύο Δημοτικών Σχολείων ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος, ώστε να μπορούν οι μαθητές να αυλίζονται με ασφάλεια στα διαλείμματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ