Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚίνδυνος να χάσει έργα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Κίνδυνος να χάσει έργα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Ιανουαρίου 2024, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους πως ήρθε επιστολή στο δήμο, η οποία γράφει ότι στις 9 Φεβρουαρίου απεντάσσονται όλα τα έργα του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, εάν δεν προλάβουν να δημοπρατηθούν μέχρι εκείνην την ημερομηνία. Ο κύριος Αλεξανδρίδης τόνισε ότι, εάν ο δήμος καταλήξει να χάσει αυτά τα έργα, σίγουρα δεν θα ευθύνεται η διοίκησή του που ανέλαβε καθήκοντα πριν από πέντε ημέρες.

Στο συγκεκριμένο σημείο παρενέβη ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης για να πει ότι θα απενταχθούν τα έργα για τα οποία ο δήμος δεν συνήψε σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και όχι όσα δεν δημοπρατήθηκαν.

Το έγγραφο της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής με έντονα μαύρα γράμματα:

«Αναφορικά με τα έργα Δικαιούχων του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” που εντάχθηκαν έως 30/6/2022 και δεν έχουν ακόμα δημοπρατηθεί, καλείσθε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα έργα αυτά να δημοπρατηθούν έως 9/2/2024, ενημερώνοντας αμελλητί την Υπηρεσία μας, ειδάλλως θα απενταχθούν από το Πρόγραμμα».

Άρα τα έργα που δεν θα δημοπρατηθούν μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2024 ξεκάθαρα θα απενταχθούν, εκτός εάν υπάρχει η πρόθεση από την αρμόδια Υπηρεσία να αλλάξει γνώμη και αυτό το γνωρίζει ο κύριος Σωτηράκης.

Λ. Ερ.

Κίνδυνος να μην γίνει η ανάπλαση της Καραολή Δημητρίου στον Εύοσμο
Δεν χάνεται τελικά η ανάπλαση της οδού Καραολή Δημητρίου στον Εύοσμο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ