Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ;

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ;

Η νέα διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, η διοίκηση Αλεξανδρίδη, από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να ερευνήσει και να ενημερώσει τους κατοίκους του δήμου είναι η υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Τον Οκτώβριο του 2019 ο τότε αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κώστας Σωτηράκης είχε πει σε συνέντευξή του στην «Αγκίδα» ότι ως υπεύθυνος για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα θα επιδιώξει την άμεση ένταξη του πάρκου της Μουσών σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ώστε και οι τρεις γραμμές υψηλής τάσης να υπογειοποιηθούν. Βρισκόμαστε πλέον στον Ιανουάριο του 2024 και οι γραμμές δεν έχουν υπογειοποιηθεί. Το πώς εννοούσε τη λέξη «άμεση» και ο κύριος Σωτηράκης και ολόκληρη η διοίκηση Μανδαλιανού είναι αντικείμενο προς διερεύνηση.

Τον Οκτώβριο του 2023, ανάμεσα στις δύο Κυριακές των δημοτικών εκλογών, ο κύριος Σωτηράκης έγραψε στο facebook ότι έχει προχωρήσει τόσο πολύ η διαδικασία της υπογειοποίησης, που όποιος και να εκλεγεί δήμαρχος και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, το έργο θα υλοποιηθεί. Ο κύριος Σωτηράκης μάλιστα έστειλε στην «Αγκίδα» έγγραφα του ΑΔΜΗΕ.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπογειοποίηση των γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, των μόνων γραμμών που έχουν απομείνει στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης να περνούν πάνω σε πυλώνες, αφού σ’ όλους τους άλλους δήμους έχουν υπογειοποιηθεί; Θα ολοκληρωθεί η υπογειοποίησή τους στην επόμενη διετία, όπως είχε γράψει ο κύριος Σωτηράκης; Έχει προχωρήσει τόσο πολύ η διαδικασία, όπως είχε γράψει ο κύριος Σωτηράκης;

Ο κύριος Σωτηράκης έλεγε ακριβώς τα ίδια και παλιότερα. Έλεγε ότι, όταν ήταν αντιδήμαρχος της διοίκησης Χατζηβρέττα είχε προχωρήσει πολύ η διαδικασία της υπογειοποίησης και ότι δεν ολοκληρώθηκε γιατί η επόμενη διοίκηση Λαφαζανίδη δεν ασχολήθηκε. Βέβαια ο ίδιος, λίγο αργότερα, συνεργάστηκε με την παράταξη Λαφαζανίδη στη διοίκηση Μανδαλιανού.

Επειδή ακριβώς στο δήμο μας όλοι κάνουν σπουδαία πράγματα και έρχονται οι επόμενοι να τα καταστρέψουν, θα πρέπει η διοίκηση Αλεξανδρίδη και ο ίδιος ο δήμαρχος προσωπικά να ενημερώσουν τους δημότες σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπογειοποίηση των πυλώνων της ΔΕΗ. Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο ίδιος ο κύριος Σωτηράκης, ο οποίος παραμένει δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα της μείζονος αντιπολίτευσης. Η καλύτερη μάλιστα των περιπτώσεων θα ήταν την ενημέρωση να την κάνουν μαζί οι κύριοι Αλεξανδρίδης και Σωτηράκης, ώστε να είναι απολύτως έγκυρη.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ