Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜια αρχαία διδακτική ιστορία

Μια αρχαία διδακτική ιστορία

Με τον παρακάτω τρόπο σχολίασε ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης το δημοσίευμα της «Αγκίδας» με τίτλο «Να σέβεστε ασεβείς»:

«Αγαπητοί συνάδελφοι της έγκριτης ιστοσελίδας “Agkidapress.gr” Χρόνια Πολλά και Καλή Δημοσιογραφική χρονιά. Εύχομαι και το 2024 να είστε πρώτοι στην ενημέρωση, πρώτοι σε επισκεψιμότητα με ειδήσεις και σχόλια που κινούνται μόνο στην ΑΛΑ (Αποκλειστική Λωρίδα Αλήθειας).

Με αφορμή το σχόλιο σας που είναι εμπνευσμένο από την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επιτρέψτε μου να θυμίσω στους χιλιάδες επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μία ωραία αρχαία διδακτική ιστορία: Ο Ερυσίχθονας ο Θεσσαλός, μυθικός γιος του Μυρμιδόνα και εγγονός του θεού Ποσειδώνα, ήταν γνωστός για την ασέβειά του. Μια ημέρα, πήρε μαζί του 20 δούλους του και πήγε στο άλσος που είχαν αφιερώσει οι Πελασγοί στη θεά Δήμητρα. Εκεί διέταξε τους δούλους να κόψουν τα δέντρα ώστε να χτίσει ένα παλάτι στο οποίο θα γλεντούσε με τους φίλους του. Ανάμεσα στα άλλα δέντρα βρισκόταν και μία πανύψηλη λεύκα που ήταν το αγαπημένο δέντρο της Δήμητρας. Ο ασεβής Ερυσίχθονας δεν σταμάτησε το καταστρεπτικό του έργο ούτε μπροστά στο ιερό αυτό δέντρο. Με την πρώτη όμως τσεκουριά που του έδωσε παρουσιάστηκε η θεά Δήμητρα. Οι δούλοι σκόρπισαν από δω και από κει, όμως τους λυπήθηκε και τους άφησε να φύγουν χωρίς να τους βλάψει, ενώ τον ασεβή Ερυσίχθονα τον τιμώρησε με ακράτητη πείνα. Από τη στιγμή εκείνη, ο Ερυσίχθονας άρχισε να τρώει ό,τι έβρισκε μπροστά του, μέχρι που έφαγε τον ίδιο του τον εαυτό.

Καλή Χρονιά με υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Σε “άρχοντες” με εξουσία και σε απλούς πολίτες. Να θυμάστε ότι τίποτα δεν μένει κρυφό από την αλήθεια!!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ