Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔύο αντιδήμαρχοι της νέας διοίκησης Κορδελιού Ευόσμου κινδυνεύουν με τρίμηνη αργία

Δύο αντιδήμαρχοι της νέας διοίκησης Κορδελιού Ευόσμου κινδυνεύουν με τρίμηνη αργία

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, τελικά δεν καλείται σε απολογία μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, επειδή απουσίαζε αδικαιολογήτως από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλούνται σε απολογία 7 συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε όταν αναπληρωματικός σύμβουλος παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προσέφυγε επανειλημμένως στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση εναντίον εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της παράταξής του, ο οποίος έλειπε συνέχεια από τις συνεδριάσεις. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ζήτησε από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου στοιχεία και το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν 7 συνολικά δημοτικοί σύμβουλοι με τρεις συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες.

Η ποινή που μπορεί να επιβληθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αδικαιολόγητη απουσία δημοτικού συμβούλου από τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις είναι η τρίμηνη αργία. Οι επτά δημοτικοί σύμβουλοι, που κινδυνεύουν με τρίμηνη αργία, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: Αυτοί που δεν επανεκλέχτηκαν, αυτοί που επανεκλέχτηκαν και είναι στην αντιπολίτευση και αυτοί που επανεκλέχτηκαν και ανήκουν στη νέα διοίκηση.

Αυτοί που δεν επανεκλέχτηκαν δεν ενδιαφέρονται για την ποινή που θα τους επιβληθεί, αφού δεν θα βρίσκονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτοί που ανήκουν στην αντιπολίτευση, εάν τους επιβληθεί ποινή, θα τεθούν σε τρίμηνη αργία χωρίς όμως να είναι πολύ σημαντική η απουσία τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπάρχουν όμως και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της νέας διοίκησης, των οποίων η απουσία θα είναι πολύ σημαντική, αφού από την 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα αντιδημάρχου! Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος, ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου να στερηθεί των υπηρεσιών δύο αντιδημάρχων του!!

Ρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ