Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤην Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023 οι Μωμόγεροι στους δρόμους του Ευόσμου

Την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023 οι Μωμόγεροι στους δρόμους του Ευόσμου

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» σε συνεργασία με το μορφωτικό ποντιακό σύλλογο Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου Κοζάνης και με τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα αναβιώσει φέτος για 4η χρονιά την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη 2023 τα «Μωμο΄ερι̤α», το έθιμο του Δωδεκαημέρου των Ελλήνων του Πόντου.

Οι Μωμόγεροι θα ξεκινήσουν το δρώμενο μετά τις 6.00 το απόγευμα και θα ακολουθήσουν την διαδρομή από την έδρα του Συλλόγου στην οδό Παναγίας Κρεμαστής, Αριστοτέλους, Τζαβέλλα, πεζόδρομος Ευόσμου, 28ης Οκτωβρίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πλατεία Ευόσμου. Το δρώμενο θα ολοκληρωθεί στην πλατεία με Ποντιακό γλέντι.

Οι καταστηματάρχες που θέλουν να συμμετέχουν στο έθιμο θα πρέπει να έχουν ένα τραπέζι με κρασί ή τσίπουρο και εδέσματα έξω από το κατάστημά τους για να σταματήσουν οι Μωμόγεροι και να χορέψουν έξω από αυτά. Για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής των καταστημάτων στο δρώμενο οι καταστηματάρχες θα ενημερωθούν από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2310 775 346.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου για τους Μωμόγερους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ