Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ 2023» στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

«ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ 2023» στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με ζωντανή μουσική,

ζεστή φασολάδα , νηστήσιμα εδέσματα και κρασί

για όλους ….

O Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», σε συνεργασία με το Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και με την συμμετοχή 15 χορευτικών τμημάτων Συλλόγων και περίπου 500 χορευτών, συνδιοργανώνουν την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023, την αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «ΚΛΑΔΑΡΙΕΣ 2023».

Η αναβίωση του εθίμου εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 12ημέρου των Χριστουγέννων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος με στόχο την γνωστοποίηση και την μεταλαμπάδευση του, στη Νέα Γενιά.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο θρησκευτικού χαρακτήρα, που γίνεται σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και η πυρά που ανάβει παραπέμπει στη φωτιά που άναψαν οι βοσκοί περιμένοντας την έλευση του Θεανθρώπου, γι’ και υπάρχει και η έντονη πανηγυρική διάθεση με χορό και εδέσματα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση των χορευτικών τμημάτων των 15 προσκεκλημένων Συλλόγων τη 1.00 μ.μ. στο χώρο του Δημαρχείου.

Χαιρετισμός Δημάρχου και ομαδικοί χοροί από τα χορευτικά.

Επιστροφή με πατινάδα από την πλατεία Ευόσμου, μέσου Αριστοτέλους, στο χώρο του Συλλόγου, Αγαμέμνονος & Μ. Ανδρόνικου Πάρκο Ελπίδας Ευόσμου.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει αναμμένη πυρά , γύρω από την οποία θα χορεύουν όλοι μαζί , ζωντανή μουσική, ζεστή φασολάδα , νηστήσιμα και κρασί , τα οποία θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους συμμετέχοντες και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ