Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΦΩΤΑΓΩΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

και του χρόνου!

Με την φωταγώγηση των δύο Χριστουγεννιάτικων δέντρων στις δύο Δημοτικές Ενότητες, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου φόρεσε τα γιορτινά του και πέρασε και επίσημα πλέον στο πνεύμα και στον ρυθμό των Χριστουγέννων. Τώρα είναι έτοιμος να υποδεχθεί με τους δημότες κάθε ηλικίας τα Χριστούγεννα, προσκαλώντας τους, να συμμετέχουν στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, δια του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού.

Την αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων άνοιξε και φέτος η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Ευόσμου την Τρίτη 5.12.2023 στις 18:30 μ.μ και το μήνυμα του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους δημότες «Γεμίστε τις καρδιές σας με χαρά, αισιοδοξία, ελπίδα, αλληλεγγύη και μεταδώστε τα στους ανθρώπους που έχετε κοντά σας! Το έχουμε όλοι ανάγκη. Μέσα από την καρδιά μου καλά Χριστούγεννα σε όλους και η νέα χρονιά να φέρει υγεία και ευημερία σε κάθε έναν ξεχωριστά και στις οικογένειες σας!»

Πριν την φωταγώγηση και από νωρίς το απόγευμα η πλατεία Ευόσμου γέμισε με χαρούμενες φωνές, χαμόγελα και δημότες κάθε ηλικίας οι οποίοι μαζί με τους πρωταγωνιστές των εορτών που είναι τα παιδιά, έδωσαν μια νότα χαράς στην τελετή και έστειλαν το δικό τους μήνυμα της αγάπης ,αισιοδοξίας και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια τα Χριστουγεννιάτικα ψυχαγωγικά δρώμενα, με την μουσική και τα τραγούδια από τους DJ, ξεσήκωσαν τον κόσμο, έδωσαν ρυθμό και ζωντάνια στην βραδιά, με τα παιδιά να πρωταγωνιστούν είτε στον θάλαμο φωτογράφησης, είτε πλάθοντας και στολίζοντας Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με τους σπουδαστές του Τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο.

Ξεχωριστό χρώμα στην τελετή φωταγώγησης έδωσαν οι Σύλλογοι: Μικρασιατών Ευόσμου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΕΤΡΟΣ & ΠΑΥΛΟΣ», Ποντίων Ευόσμου «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΡΕΜΑΣΤΗ» και η Χορωδία της “Φιλομήλα” Μουσικός & Καλλιτεχνικός Συλλόγος Ευόσμου.

Όλοι οι Σύλλογοι καταχεικροτήθηκαν από τους Δημότες οι οποίοι μαζί τους έψαλλαν τα κάλαντα και γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του δωδεκαημέρου.

Με το ίδιο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό και στο ίδιο πλαίσιο χαράς και ελπίδας πραγματοποιήθηκε και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού στην πλατεία Σκρά από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου η οποία στο μήνυμα της μεταξύ άλλων ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκαν ώστε να πραγματοποιηθούν οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου, ευχαρίστησε την διεύθυνση αθλητισμού πολιτισμού όπως και το τμήμα σχεδιασμού πολιτιστικών δραστηριοτήτων γιατί κατάφεραν σε αυτά τα δύσκολα χρόνια να κατακτήσουν τους στόχους τους ,ε αποτέλεσμα ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου να είναι ο Δήμος με τις περισσότερες πολιτιστικές δράσεις σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Στη συνέχεια η κ. Παμποκίδου ευχήθηκε καλές γιορτές σε όλες τις οικογένειες με υγεία πάνω απ όλα ευτυχία και χαμόγελα , έστειλε το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης που φέρνει πάντα η γέννηση του Θεανθρώπου, με την νέα χρονιά να είναι παραγωγική χρονιά με δημιουργικούς ανθρώπους γιατί όσο υπάρχει δημιουργία υπάρχει και εξέλιξη.

Στη συνέχεια η κ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, μαζί με την παιδική χορωδία του συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση του χρόνου.

Αξίζει να τονισθεί ότι και στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Κορδελιό η συμμετοχή των Πολιτιστικών Συλλόγων ήταν καθοριστική πρωτίστως στην δημιουργία μιας ζεστής, χαρούμενης και παραδοσιακής ατμόσφαιρας. Σ αυτό συνέβαλλαν : Η παιδική Χορωδία του Συλλόγου Σμυρναίων Μικρασιατών ‘Η ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ’, ο Σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βορείου Ελλάδος «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Μετά την Φωταγώγηση στην πλατεία Σκρά την σκυτάλη στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή πήρε η πλατεία στο αμφιθέατρο του Κορδελιού όπου μικροί και μεγάλοι τραγούδησαν και χόρεψαν στους ρυθμούς του DJ με τα παιδιά και πάλι να πρωταγωνιστούν είτε στον θάλαμο, είτε φωτογράφησης, είτε πλάθοντας και στολίζοντας Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με τους σπουδαστές ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΕΜΙΝΑ ΜΠΕΛΤΕ,ΚΑΙ ΣΕΦ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΛΑΧΕΤΣΙΔΗΣ του Τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο.

… και του χρόνου!

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ