Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι Ηττημένοι Ναπολέοντες!!

Οι Ηττημένοι Ναπολέοντες!!

Με τον παρακάτω τρόπο σχολίασε στο facebook ο γνωστός δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης Βασίλης Σαρρηγιαννίδης το δημοσίευμα της «Αγκίδας» με τίτλο «Δεν ανέφεραν την παρουσία του νεοεκλεγέντα δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη»:

«Με αφορμή τα περιστατικά που εξελίσσονται στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και μιλώντας γενικά για τους ηττημένους δημάρχους και τις ηττημένες δημοτικές αρχές προσθέτω:

Το φαινόμενο ενός δημάρχου ή μίας δημοτικής αρχής που εμφανίζει απρεπή συμπεριφορά μετά από μια ήττα σε εκλογές είναι ένα θέμα που αγγίζει τη δημόσια εικόνα, την πολιτική ηθική, και τη διαχείριση της αποτυχίας. Οι απρεπείς ενέργειες ενός ηττημένου δημάρχου μπορούν να περιλαμβάνουν ποικίλες συμπεριφορές. Από τη δημόσια αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων (κάτι που εδώ δεν έγινε ακόμα) μέχρι την προσβλητική συμπεριφορά προς τους αντιπάλους ή τους υποστηρικτές τους. Αυτή η απρεπής στάση μπορεί να ερμηνευτεί ως μια απόπειρα του ηττημένου να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης ή να διαφυλάξει τον προσωπικό του εγωισμό μετά από την αποτυχία του. Ταυτόχρονα η αδυναμία αποδοχής μιας ήττας μπορεί να δημιουργήσει συναισθήματα αβεβαιότητας και δυσπιστίας από το εκλογικό σώμα, καθώς η δημοκρατική διαδικασία βασίζεται στην αρχή της αλλαγής εξουσίας με ειρηνικό τρόπο. Επιπλέον, οι απρεπείς συμπεριφορές ενός ηττημένου δημάρχου μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στην πολιτική του καριέρα και την προσωπική του φήμη. Η ανικανότητα να δείξει αξιοπρέπεια και να αποδεχτεί την ήττα με ωριμότητα υπονομεύει την εμπιστοσύνη του κοινού σε ένα πρόσωπο που μέχρι χθες το θεωρούσε “το καλό παιδί που θα νοικοκύρευε τον δήμο”. Στην πράξη, η απρεπής συμπεριφορά ενός ηττημένου δημάρχου αποτελεί ένδειξη μιας βαθύτερης προβληματικής στάσης που συνέπεια της ήττας έριξε τις μάσκες και ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο. Δείχνει άτομο με Έλλειψη Αυτοέλεγχου, Εγωκεντρισμό, Έλλειψη Ωριμότητας, Ανασφάλεια και Έλλειψη Σεβασμού. Ο μόνος δήμαρχος στην Ελλάδα που έχασε τις εκλογές και βγήκε με περίσσιο θάρρος να αποδεχτεί και να παραδεχτεί την ήττα του ήταν ο Κώστας Μπακογιάννης των Αθηνών!!

ΥΓ. Η πίκρα των ηττημένων στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου είναι μεγάλη. Φαίνεται, δεν κρύβεται. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είχαμε στο παρελθόν από άλλους. Στα χέρια του νέου δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη είναι να τους γελοιοποιήσει με έργα. Να τους εξαφανίσει σαν σκόνη! Πχ. να στήσει τα Χριστούγεννα του 2024 πανύψηλα δέντρα σε Εύοσμο και Κορδελιό και δύο φιλαρμονικές να παίζουν τα κάλαντα!! Από ντροπή και μόνο θα κλειστούν στα σπίτια τους!!»

Ελαφρύς τραυματισμός του Λευτέρη Αλεξανδρίδη…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ