Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς εκπέμπει ΞΑΝΑ SOS

Η Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς εκπέμπει ΞΑΝΑ SOS

Από την ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Η Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς εκπέμπει ΞΑΝΑ SOS

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

«ΕΝΩΝΟΥΜΕ τις ΦΩΝΕΣ μας. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ για το ΠΡΑΣΙΝΟ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ

Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ & ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 02 – 12, 11 π.μ.

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΟΦΟΥΛΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΜΗΣΗΣ

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ & ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ

Στις 19 Δεκέμβρη του 2022 τοποθετήθηκαν λαμαρίνες και πινακίδες εργοταξίου

Στις 17 Ιουλίου του 2023 ταμπέλα οικοδόμησης

Στις 27 Νοεμβρίου 2023 μπήκαν στο οικόπεδο οι μπουλντόζες

αγνοώντας για μία ακόμη φορά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 20/03/2023 που ζητά την άμεση ανάκληση των δύο οικοδομικών αδειών στο Καραμπουρνάκι και την άμεση εύρεση πόρων, με σκοπό την απαλλοτρίωση των δύο οικοπέδων.

Δεν θα τους αφήσουμε!

Όλοι οι γονείς βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των παιδιών μας για οξυγόνο, ψυχαγωγία, πολιτισμό, αθλητισμό, δημιουργικές διεξόδους.

Το κουβάρι της προσπάθειας εμπορευματοποίησης και παραχώρησης του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς σε πάσης φύσεως συμφέροντα ξετυλίγεται εδώ και πολλά χρόνια.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι όσες αποφάσεις και αν λάβουν στο Δημοτικό Συμβούλιο θα μένουν στα χαρτιά, αφού στην πραγματικότητα δεν υπήρξε και δεν υπάρχει η πολιτική βούληση από τις εκάστοτε διοικήσεις να υλοποιηθούν. Αναγνωρίζουμε, επίσης, ευθύνες σε όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στη σημερινή κατάσταση με αιτήματα τύπου «ήπιας δόμησης» που «ήπια» αποδέχονταν την τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς.

Μόνο η δική μας πίεση, επιμονή και διεκδίκηση μπορεί να κάνει πράξη αποφάσεις που αναγκάζονται να παίρνουν όταν αισθάνονται τη δύναμη μας.

Για τα οικόπεδα της Σοφούλη διεκδικούμε:

·την άμεση ανάκληση των οικοδομικών τους αδειών και την έναρξη διαδικασίας απαλλοτρίωσης τους

·την απομάκρυνση των λαμαρινών

·να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες ανάπλασης της περιοχής

·να γίνουν χώροι πρασίνου με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποδοθούν στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, κάθε γονιό, τους εκπαιδευτικούς των γύρω σχολείων αλλά και όλης της Καλαμαριάς να προβληματιστούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα, να ανοίξουν έναν διάλογο στα σχολεία και να αναλάβουμε μαζί δράση!

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη το πράσινο. Χαρίστε τους την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, να εκφραστούν μέσα από τις ζωγραφιές τους και να ζητήσουν αυτό που δικαιούνται, αυτό που τους αξίζει! ΓΟΝΕΙΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ας παρακινήσουμε τα παιδιά μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση φέροντας ή στέλνοντας τις ζωγραφιές τους με θέμα: «ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ το ΠΡΑΣΙΝΟ. ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ για το ΠΡΑΣΙΝΟ». Τσιμέντο παντού ή περισσότερα πάρκα, πράσινη και αδόμητη παραλία;

Καλούμε συλλόγους γονέων, γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, μαθητικά συμβούλια, φορείς, συλλόγους και σωματεία της Καλαμαριάς να συμμετέχουν με δικές τους ιδέες και δράσεις στην κινητοποίηση – εικαστική διαμαρτυρία

«ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ για το ΠΡΑΣΙΝΟ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 02 – 12, 11 π.μ.

ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ & ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Να είμαστε όλοι εκεί!

Με ζωγραφιές, πικέτες, καλλιτεχνικά μηνύματα διαμαρτυρίας.

Όποιοι και αν προσπαθήσουν να χτίσουν το παραλιακό μέτωπο, δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους εμποδίσουμε τώρα, όπως και τότε! Ήμασταν πολλοί. Γινόμαστε ακόμα περισσότεροι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ