Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ΟΠΕΡΑ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Η ΟΠΕΡΑ ΜΑΓΕΨΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής “Όπερα διαδραστικά στα σχολεία” για σχολικές μονάδες της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

Επρόκειτο για μία πρωτόγνωρη, εξαιρετικά ποιοτική και αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές/τριες του Δήμου μας, δια της οποίας είχαν την δυνατότητα, , να γνωρίσουν και την Οπερα αλλά και άλλες σχολικές μονάδες μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Opera Box της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Όπως είναι γνωστό το καινοτόμο και επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Όπερα Διαδραστικά στα Σχολεία» υλοποιείται για δεύτερη χρονιά φιλοδοξώντας να ξεναγήσει με πρωτότυπο τρόπο ακόμα περισσότερους εφήβους στον μαγευτικό κόσμο της όπερας και είναι προσαρμοσμένο τόσο στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όσο και στους κοινωνικούς προβληματισμούς των εφήβων τού σήμερα, στοχεύοντας στην εξοικείωση των Νέων με την Τέχνη του Λυρικού Θεάτρου μέσα από τη συμμετοχή τους σε μία διαδραστική παράσταση Οπερας.

Αρχικά και σύμφωνα με την εκτέλεση του εκπαιδευτικού προγράμματος μαθητές/τριες των 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου-Κορδελιού και 1ου και 5ου Γυμνασίων Ευόσμου στις 21 και 23 Νοεμβρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Όπερα ( Το Μουσικό Θέατρο) από Μουσικούς και Ηθοποιούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

και

στη συνέχεια στις 22 και 24 Νοεμβρίου να παρακολουθήσουν την παράσταση “Η Ωραία Ελένη του Όφενμπαχ” του Κορνηλίου Σελαμσή στην Κεντρική Σκηνή του Πολυλειτουργικού Κέντρου συμμετέχοντας – διαδραστικά και οι ίδιοι/ες στην εξέλιξη της πλοκής σε συνεργασία με τον Μαέστρο και τους Μουσικούς της παράστασης.

Το έργο « Η Ωραία Ελένη» βασίζεται στον ελληνικό μύθο, διαδραματίζεται στη Σπάρτη και στο Ναύπλιο και συστήνει τον μύθο της Ωραίας Ελένης μέσα από μια σύγχρονη και ξεκαρδιστική ματιά που πραγματεύεται ζητήματα έμφυλων στερεοτύπων, ρόλων και ταυτοτήτων. Αυτό σημειώνει και ο σκηνοθέτης: «Προσπαθήσαμε να αντιληφθούμε τους προβληματισμούς των εφήβων της εποχής με τη μεγαλύτερη δυνατή ειλικρίνεια».

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από Εθνικούς Πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ