Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΛεωνίδας Ναθαναηλίδης: Κύριος υπεύθυνος για το πρόβλημα του καυστήρα είναι η υποχρηματοδότηση

Λεωνίδας Ναθαναηλίδης: Κύριος υπεύθυνος για το πρόβλημα του καυστήρα είναι η υποχρηματοδότηση

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης μίλησε σήμερα το πρωί της Τρίτης, 28 Νοεμβρίου 2023, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου, Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, για το πρόβλημα του καυστήρα που παρουσιάστηκε στο 4ο και στο 15ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης υπογράμμισε ότι η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου από τον Μάιο γνώριζε ότι ο καυστήρας είχε πρόβλημα, ότι δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί και ότι έπρεπε να αλλάξει.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων συνέχισε λέγοντας ότι το βασικό πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, γιατί οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα, οι δήμοι δεν διεκδικούνε κονδύλια, το αέριο είναι πανάκριβο και αυτά τα λίγα λεφτά που δίνονται στις σχολικές επιτροπές δεν φτάνουν, αφού πληρώνουν το αέριο και μάλιστα με διακανονισμούς. Με τέτοια κατάσταση, συνέχισε ο Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, θα έχουμε τέτοια προβλήματα σαν αυτό του καυστήρα που δεν αντικαταστάθηκε εγκαίρως.

Ο κύριος Ναθαναηλίδης εξήγησε πως η περικοπή, με την είσοδο στα μνημόνια, κατά 65% της χρηματοδότησης από την κεντρική εξουσία στους δήμους, επεκτείνεται στις σχολικές επιτροπές, οπότε είναι αδύνατο να λειτουργήσει ένα σχολείο με αυτόν τον τρόπο, να συντηρηθεί και να πληρώσει ΔΕΗ, αέριο, θέρμανση και όλα τα υπόλοιπα.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων ολοκλήρωσε την παρέμβασή του τονίζοντας ότι ο κύριος υπεύθυνος γι’ αυτά τα προβλήματα είναι η πολιτεία, είναι όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, αφού κάθε χρόνο υπάρχει το ίδιο πρόβλημα λόγω της τραγικής υποχρηματοδότησης, επειδή δεν είναι προτεραιότητά τους η λειτουργία των σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ