Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠρώτη συνέντευξη του Χρήστου Αντίνου ως προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού

Πρώτη συνέντευξη του Χρήστου Αντίνου ως προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού

Την πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού, παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο Χρήστος Αντίνου, ο οποίος είναι επίσης δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και θα συνεχίσει να είναι μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Αγκίδα: Θα θέλαμε κύριε Αντίνου να ξεκινήσουμε από τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου Κορδελιού, για τις οποίες έγινε μεγάλη συζήτηση. Είναι αλήθεια ότι ψηφίζατε για επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και τελικά συγκροτηθήκατε σε σώμα ως πεντεμελές;

Χρήστος Αντίνου: Νομίζω ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα έγινε πολλή κουβέντα για το τίποτα. Το καταστατικό του Συλλόγου ορίζει ξεκάθαρα ότι ψηφίζουμε για πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και για δύο αναπληρωματικά μέλη. Αυτό ακριβώς κάναμε. Ήταν ξεκάθαρο για τι πράγμα ψηφίζουμε.

Αγκίδα: Γιατί πιστεύετε ότι έγινε τόσο μεγάλη κουβέντα;

Χρήστος Αντίνου: Δεν θέλω να απαντήσω σ’ αυτό, γιατί κατά τη γνώμη μου πρέπει να πέσουν οι τόνοι, αφού ένας Εμπορικός Σύλλογος πρέπει να εξυπηρετεί τους επαγγελματίες του οποίους εκπροσωπεί και τίποτα άλλο. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι, πριν από τις εκλογές, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο μοίρασε το καταστατικό σε όλους τούς υποψηφίους και άρα όλοι το γνώριζαν. Επιπλέον δεν υπήρξε καμία ένσταση ούτε κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, ούτε αμέσως μετά τη λήξη της. Δεν υπήρξε κανένας που να αμφισβήτησε το αποτέλεσμα των εκλογών. Θεωρώ λοιπόν πως αυτή η κουβέντα πρέπει να κλείσει, για το συμφέρον του εμπορικού κόσμου του Ελευθερίου Κορδελιού.

Αγκίδα: Ποιοι είναι οι στόχοι σας ως νέου προέδρου του Συλλόγου και ως νέου Διοικητικού Συμβουλίου;

Χρήστος Αντίνου: Θέλουμε να αυξήσουμε τη δυναμική του Συλλόγου. Ψήφισαν δια ζώσης 107 άτομα. Έχουμε στο μητρώο μελών μας 167 εγγεγραμμένα μέλη με ενεργά καταστήματα. Θέλουμε να περάσουμε τα 200 μέλη. Αποφασίσαμε με κάθε εγγραφή να βάζουμε την κάρτα του επαγγελματία στην ιστοσελίδα του Συλλόγου (eselko.gr), η οποία έχει αλλάξει και έχει γίνει πάρα πολύ καλή.

Λευκή νύχτα μέχρι τα Χριστούγεννα δεν προλαβαίνουμε να διοργανώσουμε μέσα στο έτος, αφού χρειάζεται άδεια παράτασης ωραρίου, η οποία θέλει χρόνο για να εκδοθεί, και επιπλέον ο δήμος, λόγω των δημοτικών εκλογών, δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει τέτοια ενέργεια. Πιστεύω ότι η Λευκή Νύχτα θα διοργανωθεί τον Μάιο. Αυτό θα παλέψουμε να κάνουμε.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που έχει γίνει Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ θα μπορούσε να γίνει. Το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο κρατάει δέσμια την περιοχή, γι’ αυτό, ως Σύλλογος, θα πιέσουμε προκειμένου να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.

Αγκίδα: Για το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο έχετε να πείτε κάτι;

Χρήστος Αντίνου: Το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο μας παρέδωσε έναν σύλλογο «λουλούδι». Τα πάντα είναι τακτοποιημένα και σε άψογη κατάσταση. Μόνο καλά λόγια έχω να πω.

Αγκίδα: Για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ποια είναι η άποψή σας;

Χρήστος Αντίνου: Είναι κόλαφος για τους μικροεπαγγελματίες και πρέπει να αποσυρθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ