Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌταν υμνεί την Ελληνική γλώσσα κάποιος που με κόπο τη μιλάει

Όταν υμνεί την Ελληνική γλώσσα κάποιος που με κόπο τη μιλάει

Είναι μερικοί άνθρωποι που θα λείψουν από τις θέσεις που κατέχουν, αφού σύντομα δεν θα τις κατέχουν, γιατί αποχωρώντας θα σταματήσουν να προσφέρουν γέλιο.

Ένας τετραπέρατος από αυτούς αποφάσισε να αναπαράξει μια «εξυπνάδα» ενός άλλου τετραπέρατου, γράφοντας σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης μια φράση από τα αρχαία Ελληνικά, προκειμένου να καταδείξει πόσο θεϊκή είναι η γλώσσα μας. Η φράση αυτή έχει ορθογραφικό λάθος και δεν είναι γραμμένη στο πολυτονικό. Τόσος είναι ο έρωτάς του με την αρχαία Ελληνική γλώσσα που αναπαρήγαγε μια φράση γραμμένη λάθος.

Είναι φοβερό να εκστασιάζεται με την αρχαία Ελληνική γλώσσα κάποιος που η Ελληνική γλώσσα είναι η μητρική του, αλλά δεν μπορεί να βάλει δύο λέξεις σε σωστή σειρά στα Νέα Ελληνικά, με αποτέλεσμα στη θεσμική θέση στην οποία βρίσκεται να έχει ακουστεί η φωνή του μόνο για να πει «υπέρ», «κατά», «λευκό», «έναν γλυκύ βραστό», τα πρώτα στον προεδρεύοντα, το τελευταίο στον καφετζή.

Βέβαια, όποιος είχε την τύχη να τον ακούσει σε συναναστροφή, σίγουρα τον θαύμασε για τις ρητορικές του ικανότητες, αφού στο καφενείο δεν είναι φειδωλός στα λόγια κι έτσι με την ευφράδειά του συνεπαίρνει το ακροατήριο, καθώς στις 10 λέξεις οι 9 είναι «μ@λάκα» κι όταν τον ρωτάνε ποιες γλώσσες του αρέσουν, εκείνος απαντάει: «Εμένα μ’ αρέσει μονάχα η λεμονάτη μοσχαρίσια».

Όταν τέτοιες μορφές λείπουν από θέσεις θεσμικές, ο δήμος γίνεται φτωχότερος.

Τσάρλυ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ