Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΈνα δείγμα του αισθήματος ασφαλείας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Ένα δείγμα του αισθήματος ασφαλείας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Το παράθυρο της φωτογραφίας, με το σπασμένο τζάμι, δεν βρίσκεται σε κάποιο ερημικό σημείο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Βρίσκεται στον 1ο όροφο οικοδομής επί της οδού 25ης Μαρτίου στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, σε μια δηλαδή από τις πιο πολυσύχναστες οδούς του δήμου. Το παράθυρο της φωτογραφίας είναι ένα δείγμα του αισθήματος ασφαλείας που έχουν οι δημότες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Στη βεράντα, κάτω από το συγκεκριμένο παράθυρο, πέντε πετραδάκια. Είναι προφανές ότι οι διαρρήκτες πέταξαν πετραδάκια για να διαπιστώσουν εάν βρισκόταν κάποιος μέσα στο σπίτι και μετά με την ησυχία τους αναρριχήθηκαν σε μια οικοδομή με 24 διαμερίσματα, σε μια οικοδομή που υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο κάποιος να μπει ή να βγει ανά πάσα στιγμή.

Το ανακάτωμα μέσα στο σπίτι μικρό, γιατί φαίνεται πως κάτι τρόμαξε τους διαρρήκτες και έφυγαν πριν προλάβουν να τα κάνουν όλα άνω κάτω. Είναι προφανές πως έψαχναν μόνο για χρήματα και χρυσαφικά, γιατί από τον πρώτο όροφο δεν μπορούσαν να κατέβουν φορτωμένοι με ηλεκτρικές συσκευές ή οτιδήποτε άλλο είχε όγκο.

Είκοσι μέρες πριν, στις 23 Οκτωβρίου 2023, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν κινητοποίηση μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση του Τμήματος γιατί αντί για 84 άτομα, έχει μόνο 28, τα οποία πρέπει να καλύψουν μια τεράστια περιοχή. Από τη συγκέντρωση έλλειπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Τον Ιανουάριο του 2022 είχε επισκεφτεί το δήμο ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κύριος Τάκης Θεοδωρικάκος. Κατά την επίσκεψη του κυβερνητικού στελέχους, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός κατέθεσε στον Υπουργό την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία ενός μεγάλου και σύγχρονου Αστυνομικού Τμήματος στο Δήμο, το οποίο θα συμβάλλει στην καλύτερη αστυνόμευση και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Η ιστορία αυτή ήταν μόνο για να γραφτεί στην ιστοσελίδα του δήμου, αφού δεν προχώρησε καθόλου, ενώ παράλληλα το υπάρχον Αστυνομικό Τμήμα όλο και αποδυναμώνεται.

Το διαρρηγμένο παράθυρο της φωτογραφίας, όπως και εκατοντάδες διαρρηγμένα παράθυρα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, είναι αποτέλεσμα της πράξης διαρρηκτών. Είναι όμως και αποτέλεσμα της αδράνειας της Δημοτικής Αρχής, η οποία αντί να πιέσει για τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου, έπλαθε μεγαλεπήβολες ιστορίες για δημιουργία μεγάλου Αστυνομικού Τμήματος άνωθεν της περιφερειακής οδού, προκειμένου να πουλήσει κι αυτό το παραμύθι ως δρομολόγηση ενός ακόμα μεγάλου έργου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ