Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΝΟΡΙΑ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

ΕΝΟΡΙΑ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

O Ιερός Ναός Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Διαλογής, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου και την Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθηση και Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Κορδελιού, λίγες ημέρες μετά τον τριπλό επετειακό εορτασμό, στις 30 Οκτωβρίου (εις Ανάμνηση των «ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ» της Θεσσαλονίκης με την αποχώρηση των τελευταίων Γερμανικών Στρατιωτικών Στρατευμάτων από την περιοχή, την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των Αγγλικών βομβαρδισμών στην περιοχή το 1944 και όλων των ψυχών όλων των ηρώων που μετείχαν στον πόλεμο του 1940-1944, με προεξάρχουσα την Ιστορική Ιεράς Εικόνας της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» του Αγίου Κυριακού και της Οσίας Άννας), την προσεχή Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στις 10 π.μ. στην παρακείμενη αίθουσα του Ι.Ν. Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Διαλογής συνδιοργανώνουν μία εξ ίσου συγκινητική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθεί ο αγαπητός και ακούραστος συνδημότης μας πιστός θεματοφύλακας της τοπικής μας ιστορίας, ενεργός πολίτης σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και καταγραφέας της ιστορικών γεγονότων και προσώπων της Διαλογής της ιστορικής περιόδου του 1940 και εντεύθεν, ο κ. Γιώργος Γερασίμου γνωστός σε όλους Γιωργούλης.

Ο κ. Γιώργος Γερασίμου, γεννήθηκε στις 13 Μαΐου του 1931 και το 1932 ήρθε στο Κάτω Χαρμάνκιοϊ (Ελευθέριο) όπου κατοίκησε η οικογένεια του και οι περισσότεροι συγγενείς του και δυστυχώς ο πόλεμος του 1940-41 τον βρήκε μαθητή της τρίτης δημοτικού. Εκτοτε διαμένει με την οικογένεια του στην περιοχή επιδεικνύοντας πάντα μία ενεργό συμμετοχή στα τοπικά γεγονότα.

Στην εκδήλωση με θέμα «Μια βόλτα η ζωή μου Χαρμάνκιοϊ-Σταθμός-Διαλογή», ψηφίδες της Τοπικής Ιστορίας μέσα από μνήμες και βιώματα του κ. Γιώργου Γερασίμου(Γιωργούλη) θα μιλήσουν:

-Αρχιμανδρίτης Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Διαλογής και συγγραφέας π. Πολύκαρπος Κοτσασαρλόγλου

-Άρης Μπιτσώρης, εκπαιδευτικός-λογοτέχνης-ερευνητής λαογράφος

-Βικτωρία Μπίχτα, φιλόλογος-μεταφράστρια-διερμηνέας σερβικής και κροατικής γλώσσας

-Αδάμ Ιωαννίδης, εκπαιδευτικός-συγγραφέας-ερευνητής τοπικής ιστορίας

Συμμετέχει η χορωδία του ΚΑΠΗ Ελευθερίου-Κορδελιού του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ