Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔυναμικό ξεκίνημα για τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του...

Δυναμικό ξεκίνημα για τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας!

Συχνά διαβάζουμε στις ανακοινώσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των διαφόρων σχολείων στο διαδίκτυο «Να είστε όλοι εκεί», «Σας περιμένουμε!» και άλλες παροτρύνσεις προς τους γονείς για συμμετοχή στις συνελεύσεις και στις εκδηλώσεις των συλλόγων. Δημιουργείται συχνά η αίσθηση ότι οι γονείς δε συμμετέχουν ενεργά στα παραπάνω, οι σύλλογοι απαξιώνονται και οι εκάστοτε δράσεις δεν αναγνωρίζονται ή δε βρίσκουν αντίκτυπο.

Με μία γρήγορη ματιά στα κοινωνικά δίκτυα, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν κάνει πολύ δυναμικά ξεκινήματα για τη νέα σχολική χρονιά! Είδαμε συλλόγους να υποδέχονται τα πρωτάκια στο νέο τους ξεκίνημα στο δημοτικό σχολείο, να κάνουν δώρα και εκπλήξεις σε όλα τα παιδιά και να βοηθούν με απαραίτητα σχολικά είδη τα παιδιά που έχουν οικονομική ανάγκη.

Είδαμε γονείς να βάφουν τα σχολεία των παιδιών τους, να κάνουν μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στην αυλή με στόχο την ασφάλεια των παιδιών και να προσφέρουν στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων με πίνακες, υπολογιστές, αθλητικό εξοπλισμό κ.α. Εδώ βέβαια, ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα για το πού ξεκινά και τελειώνει η ευθύνη της πολιτείας και των τοπικών αρχών για τη φροντίδα όλων των παραπάνω, η οποία πρέπει να γίνει με σοβαρότητα στο εγγύς μέλλον.

Σκοπός δεν είναι να μετατοπιστούν οι ευθύνες στους γονείς και στην ίδια τη σχολική μονάδα, είναι όμως πολύ σημαντικό να έχουμε δυναμικούς και ενεργούς συλλόγους γονέων που θα στέκονται αρωγοί στο έργο των εκπαιδευτικών, θα το συνδράμουν και θα το υποστηρίζουν με σεβασμό, προς όφελος των ίδιων τους των παιδιών. Στην κατεύθυνση αυτή, της συνεργασίας και της μάθησης διοργανώθηκαν ήδη τέσσερις επιστημονικές ημερίδες από εννέα σχολεία του Δήμου μας:

  • 17ο Δημοτικό Σχ. Ευόσμου και 32ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου: «Αρχίσανε τα σχολεία – Συμβουλές για γονείς», κεντρική ομιλήτρια η παιδίατρος και πρόεδρος της παιδιατρικής Βορείου Ελλάδος κα Καραγιαννοπούλου – Κόγιου Σοφία και η λογοθεραπεύτρια Ιακωβίδου Λαμπρινή.

  • 13ο και 23ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου: «Υγιεινή Διατροφή στην παιδική ηλικία», ομιλήτρια η διατροφολόγος – διαιτολόγος Ευγενία Ρεστέμη.

  • 7ο Δημοτικό Σχ. Ευόσμου: «Ξεκλειδώνοντας τη Δυσλεξία», ομιλήτρια η Βίκυ Καπερώνη, Καθηγήτρια Αγγλικών, Ειδική Παιδαγωγός.

  • 19ο Δημοτικό Σχ. Ευόσμου, 24ο Δημοτικό Σχ. Ευόσμου και 6ο Διαπολιτισμικό Δημ. Σχ. Ευόσμου: επίσης ημερίδα για τη δυσλεξία με ομιλήτρια την κα Καπερώνη.

Χαιρετίζουμε με χαρά τη διοργάνωση τέτοιων δράσεων που προάγουν την ενημέρωση, τη γνώση και τη θετική αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας. Ανυπομονούμε για τις επόμενες!

Βίκυ Τοπούζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ