Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟι υποψήφιοι αντιδήμαρχοι ξέρουν ότι αποφασίζει ο δήμαρχος για τις αντιδημαρχίες;

Οι υποψήφιοι αντιδήμαρχοι ξέρουν ότι αποφασίζει ο δήμαρχος για τις αντιδημαρχίες;

Επισημάνθηκε σε σχόλια, είτε γραπτά είτε προφορικά, ότι για τις αντιδημαρχίες στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα αποφασίσει ο νέος δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης και κανένας άλλος.

Στην «Αγκίδα» το γνωρίζουμε αυτό. Κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους το γνωρίζουν; Γιατί, από αυτά που ακούγονται στην κοινωνία του δήμου, μάλλον δείχνουν ότι δεν το γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν το γνωρίζουν για να επιβάλουν τετελεσμένα.

Επιπλέον και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ήταν δικαίωμα του απερχόμενου δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού να αποφασίσει την πραγματοποίηση μίας ενιαίας παρέλασης. Την έκριναν όμως οι κάτοικοι, την κρίναμε κι εμείς. Και άλλα πράγματα ήταν δικαίωμα του κυρίου Μανδαλιανού να τ’ αποφασίσει, αλλά και σ’ εκείνα ασκήσαμε αυστηρή κριτική.

Δεν γίνεται λοιπόν, επειδή άλλαξε ο δήμαρχος, να μιλάμε για το δικαίωμα του δημάρχου στις αποφάσεις. Σαφώς κι εκείνος θα λάβει αποφάσεις και σαφώς και οι κάτοικοι και ο καθένας θα πει τη γνώμη του. Από αυτές τις αποφάσεις δεν εξαιρείται ούτε η απόφαση για τον ορισμό αντιδημάρχων. Υποθέτουμε πως αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην «Αγκίδα» να ασκήσει κριτική και γι’ αυτό. Εκτός κι αν, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις ορισμένων -ευτυχώς όχι του νέου δημάρχου- η «Αγκίδα» πράττει σωστά μόνο όταν κρίνει τις αποφάσεις του δημάρχου Μανδαλιανού!

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ