Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ ’40

ΡΙΓΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τίμησε την 83η Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου και μαθητές των σχολείων του Δήμου μας πλημμύρισαν τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή στις οποίες διεξήχθη με ζωντάνια και υπερηφάνεια η μαθητική παρέλαση του Δήμου.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αφού ευχήθηκε Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης, επεσήμανε ότι οι σελίδες του έπους του 1940 οι οποίες γράφτηκαν με αίμα, με πρωτοφανή τόλμη και απαράμιλλο θάρρος πρέπει να αποτελούν ορόσημο για τις επόμενες γενιές. Έχουμε όλοι ιστορικό χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των αγώνων τους και να μην πάψουμε να αντιστεκόμαστε σε και κάθε λογής κινδύνους που απειλούν την πατρίδα μας. Ζήτω η Ελλάδα μας!

Και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της επετείου, δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, με κορύφωση των εκδηλώσεων τη διεξαγωγή δύο παρελάσεων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

Το πρωί του Σαββάτου 28ης Οκτωβρίου χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες. Η έπαρση σημαίας έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στο Δημαρχείο.

Ακολούθησε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου και στη συνέχεια στο Ηρώο πλατείας Δημαρχείου, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Ευόσμου κ. Ειρήνη Κουμανδράκη και αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της Πλατείας Ευόσμου.

Η παρέλαση της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου πραγματοποιήθηκε στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, ξεκίνησε στις 11.30πμ από το ύψος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού και κατέληξε στην οδό Μαιάνδρου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Το πρωί του Σαββάτου 28ης Οκτωβρίου χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

Ακολούθησε Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Ελευθερίου – Κορδελιού κ. Βασίλειο Χατζή.

Στη συνέχεια στο Άγαλμα του Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα, ετελέσθη η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.

Η Παρέλαση της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου- Κορδελιού πραγματοποιήθηκε στις 11.15 πμ στην οδό Κ. Καραμανλή, ξεκίνησε από το ύψος της Φ. Φλώρου-Μεγάλου Αλεξάνδρου Ευόσμου και κατέληξε στην οδό Μ. Αλεξάνδρου Κορδελιού (4ο Νηπιαγωγείο Κορδελιού).

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ