Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠώς ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να τιμά τους ήρωες;

Πώς ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να τιμά τους ήρωες;

Επειδή διαβάσαμε διάφορες πομπώδεις αναρτήσεις χθες για την 28η Οκτωβρίου από διάφορους απίστευτους, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πως ο καθένας μας από το μετερίζι του έχει διάφορους τρόπους για να τιμά με τις ενέργειές του τους ήρωες που έπεσαν για την ελευθερία.

Απόρροια του ηρωικού θανάτου χιλιάδων ανθρώπων είναι και η δυνατότητα που έχουμε να υπάρχουν Δημοτικά Συμβούλια και να μπορούμε να ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας σ’ αυτά. Εάν δεν υπήρχαν οι ήρωες θα μας έλειπαν πιθανότατα και τα Δημοτικά Συμβούλιο ή θα μας έλλειπαν τα Δημοτικά Συμβούλια για τα οποία θα είχαμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε τους εκπροσώπους μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι λοιπόν, σεβόμενοι και εμάς που τους ψηφίσαμε και τους ήρωες που έπεσαν για να είμαστε ελεύθεροι να έχουμε, μεταξύ άλλων, Δημοτικά Συμβούλια και να ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση σ’ αυτά, ας φροντίσουν να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις, είτε ανήκουν στη διοίκηση είτε ανήκουν στην αντιπολίτευση. Για τους δημοτικούς συμβούλους είναι ένας τρόπος να τιμήσουν αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία.

Είναι κωμικό λοιπόν να διαβάζει κανείς από ανθρώπους μονίμους απόντες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να γράφουν για τιμή και δόξα στους ήρωες, γιατί η τιμή και η δόξα δεν αποδίδονται με τα λόγια, αλλά με τα έργα. Είναι ακόμα πιο κωμικό ορισμένοι να γράφουν και για το που υπηρέτησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα και όταν γράψει κάποιος μονίμως απών από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ότι υπηρέτησε σε επίλεκτα σώματα μόνο γέλιο προκαλεί, αφού τον φαντάζεσαι σε κάθε αναφορά της Μοίρας να ανακοινώνεται ως Αδικαιολογήτως Απών! Αν πάλι θεωρεί την αναφορά της Μοίρας πιο σπουδαία από την αναφορά του Δημοτικού Συμβουλίου, γελιέται και καλά θα κάνει να μην επιδιώκει να εκλεγεί ναι και καλά σ’ αυτό.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ