Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Τα προβλήματα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου παραμένουν»

«Τα προβλήματα στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου παραμένουν»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Πρωτοβουλία «Κάτοικοι Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου:

«Συνδημότες-συνδημότισσες.

Οι εκλογές τελείωσαν. Οι νικητές πανηγυρίζουν, οι χαμένοι προσπαθούν να διαχειριστούν την ήττα τους. Οι εκατοντάδες υποψήφιοι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είχε παρουσία περίπου δύο μηνών, επέστρεψαν στην “κανονικότητα” της αδράνειας. Τα προβλήματα, όμως, στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου παραμένουν και γι’ αυτό η Πρωτοβουλία μας παραμένει ενεργή.

Ως Πρωτοβουλία με τίτλο ¨ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ¨ συγκροτηθήκαμε, περίπου δυο χρόνια πριν, με αφορμή το σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ. Αντισταθήκαμε στα σχέδια οικοπεδοφαγωγικών κύκλων, οι οποίοι σε συνεργασία με τη Διοίκηση, επιδίωκαν να περιέλθει ο χώρος των παλαιών κοιμητηρίων παρανόμως στην εκκλησία. Η αφύπνιση και ενεργοποίηση των κατοίκων ήταν καταλυτική και η υπόθεση οδηγήθηκε σε θετική κατεύθυνση.

Όμως, αυτό το διάστημα είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια Δημοτική Αρχή έρμαιο επιχειρηματικών (ΕΛΠΕ), εργολαβικών (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ κ.λ.π.), πολιτικών (ΖΙΑΚΑ) και εκκλησιαστικών (ΘΕΠΑΝ) κύκλων, ανίκανη να υψώσει το ανάστημά της, ηττοπαθή και με διάθεση απεμπόλησης της Δημοτικής Περιουσίας.

Εκτός αυτών η απερχόμενη Διοίκηση ήταν ανίκανη να διαχειριστεί στοιχειώδη προβλήματα της καθημερινότητας, ιδιαίτερα στο Ελευθέριο-Κορδελιό όπου οι Αντιδήμαρχοι που εκπροσωπούν τη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα αποδείχτηκαν επιεικώς ανεπαρκείς.

Ο ιδιαίτερα αρνητικός ρόλος των δύο Αντιδημάρχων στην υπόθεση του ΘΕΠΑΝ έχει αποτυπωθεί λεπτομερώς στην Μαύρη Βίβλο που πρόσφατα κυκλοφόρησε και έφτασε στα χέρια των κατοίκων του Ελευθερίου-Κορδελιού.

Συνδημότες-συνδημότισσες.

Εμείς που συγκροτήσαμε την Πρωτοβουλία είμαστε δημότες με διαφορετικές πολιτικές καταβολές αλλά μας ένωσε η αγάπη για τον τόπο που ζούμε και η έγνοια μας για το μέλλον του.

Στο προηγούμενο διάστημα αναλώσαμε τη δυναμική μας στο επείγον θέμα του ΘΕΠΑΝ, του οποίου βέβαια εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη.

Τώρα, όμως, έχουμε τη δυνατότητα να αναδείξουμε τα άλλα προβλήματα, μείζονα και ελάσσονα. Παράλληλα θα παρακολουθούμε από την αρχή την πορεία της νέας Δημοτικής Αρχής και με την εμπειρία που ως τώρα αποκτήσαμε πιστεύουμε ότι είμαστε σε θέση να επεμβαίνουμε εγκαίρως όταν θα διαπιστώνουμε ότι η Διοίκηση δεν υπερασπίζεται τα δίκαια του Δήμου και την ποιότητα ζωής των Δημοτών, όπως δυστυχώς έπραττε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, άλλωστε γι’ αυτό το λόγο αποδοκιμάστηκε.

Φίλες και φίλοι.

Η μεγαλύτερη κατάκτηση της Πρωτοβουλίας είναι το γεγονός ότι άγνωστοι μεταξύ τους συνδημότες και συνδημότισσες σηκώθηκαν από τους καναπέδες τους, απενεργοποίησαν τα τηλεχειριστήριά τους, βγήκαν από τα σπίτια τους, συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν, συμφώνησαν ότι ο εφησυχασμός και η αδράνεια είναι κακοί σύμβουλοι.

Όπως σημειώναμε στον επίλογο της Μαύρης Βίβλου, με αφορμή τον αγώνα για το ΘΕΠΑΝ, αποδείξαμε ότι η συλλογικότητα χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και γενικά ο αδιαμεσολάβητος αγώνας φέρνει τη μαζικότητα, φέρνει στο προσκήνιο τους πολίτες τους οποίους οι εξουσίες θέλουν στο περιθώριο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δημότες συνειδητοποίησαν ότι ενωμένοι έχουν δύναμη και μπορούν να επιβάλουν τη θέλησή τους, μπορούν να ξεσκεπάσουν αυτούς που χρησιμοποιούν το δήμο για προσωπικά τους συμφέροντα. Ταυτόχρονα αυτός ο αγώνας είναι μια υποθήκη για το μέλλον. Μπροστά μας είναι ο αγώνας ενάντια στη ρύπανση που καταρρακώνει την υγεία μας, μπροστά μας ο αγώνας για να γίνει το πρώην στρατόπεδο Ζιάκα πνεύμονας αναπνοής για την πόλη, ακόμα πρέπει να επιδιώξουμε την πολιτιστική αξιοποίηση των πρώην Μύλων Μελισσάρη. Σας καλούμε να έρθετε κοντά μας, να συζητήσουμε, να συναποφασίσουμε. Όσοι πιο πολλοί, περισσότερο δυνατοί.

Να θυμόσαστε πάντα:

Οι ενημερωμένοι πολίτες είναι υπεύθυνοι πολίτες

Η συλλογικότητα είναι δύναμη

Μην ξεχνάτε ότι τα προβλήματα είναι πολλά

Καλή αντάμωση σε νέους, αγνούς, ακηδεμόνευτους αγώνες

23-10-2023 ¨ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ¨»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ